Šport > Košarka
76 ogledov

Jeklin podpredsednik Prokoma

Memi Bečirović (v sredini) se bo v prihodnjih mesecih lahko povsem posvetil repr Anže Petkovšek
Nekdanji slovenski reprezentant in športni direktor članske izbrane vrste Walter Jeklin bo odslej deloval na severu Poljske, kjer bo opravljal funkciji podpredsednika in športnega direktorja Prokoma.

"Po iniciativi pri Polonii 2011, s katero sem bil povezan zadnjih šest let in ki se je končala minulo poletje, ter po reprezentančni akciji s Poljsko na EP 2011, sem sprejel ponudbo Asseco Prokoma, saj menim, da je to korak naprej v moji karieri. Ponudba je plod vloženega dela, ki je imel dober učinek. V Prokomu, kjer bom odgovoren za celoten športno-organizacijski program, ki je povezan z njegovimi moštvi, bom poskušal biti vsaj tako učinkovit, kot sem bil doslej," je dejal Walter Jeklin, Primorec, ki je za slovensko reprezentanco zbral 29 uradnih nastopov, na katerih je dosegel 61 točk, dvakrat pa je nastopil tudi na evropskem prvenstvu (1997 in 1999). Na EP 2009 na Poljskem je bil poseben ataše slovenske članske reprezentance, leto kasneje pa njen športni direktor.

Asseco Prokom, ki je v tej sezoni zaigral v isti evroligaški skupini kot Union Olimpija, je bil ustanovljen leta 1995, v zadnjih letih pa je najboljši poljski klub, saj je osvojil osem zaporednih naslovov državnega prvaka (2004–2011). Največji evropski uspeh je dosegel v sezoni 2009/10, ko se je uvrstil v četrtfinale Evrolige, kjer je izpadel proti Olympiakosu. Pri Prokomu je štiri sezone igral tudi Goran Jagodnik.

42-letni Jeklin je v svoji karieri igral za Union Olimpijo, Krško, Hopse Polzelo, Helios Domžale, Torun, Pruszkow, Spojnijo, Polonio, Ovarense in Madeiro. Bil je predsednik Polonie 2011, pri kateri je svoj čas igral, še naprej pa bo opravljal tudi vlogo direktorja poljske članske reprezentance, s katero je lani začel triletno sodelovanje. Po EP 2011 se bo Poljska poskušala uvrstiti tudi na EuroBasket 2013 v Sloveniji, v kvalifikacijah pa bo pod vodstvom Aleša Pipana zaigrala proti Finski, Švici, Albaniji in Belgiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.