Šport > Košarka
16258 ogledov

Kako resno je stanje Luke Dončića?

luka dončić Reddit.com
Težko pričakovana vrnitev Dallasa na košarkarski parket znotraj floridskega mehurčka je skazila poškodba Luke Dončića.

Dallas Mavericks, ekipa Luke Dončića, je v okvriu priprav na nadaljevanje NBA sezone odigrala tekmo z vodilnim moštvom zahodne konference Los Angeles Lakers in slavila s 108:104.

Dončić je na parketu preživel samo 16 minut in dosegel 14 točk (5/8 iz igre), šest podaj, pet skokov in ukradeno žogo. 

LeBron James Luka Dončić Video Šport Na prvi tekmi po premoru prestižna zmaga in poškodba Dončića

V tretji četrtini napete in razburljive tekme je navijačem Dallasa zastal dih, saj je Dončić utrpel poškodbo gležnja, po kateri je odšepal z igrišča. V nadaljevanju se ni več vrnil na parket in v zadnji četrtini soigralce spodbujal s klopi.

Trener Rick Carlisle je po tekmi pomiril strahove, ko je dejal, da je Dončić odigral predvideno število minut in da njegova odsotnost v sklepnem delu srečanja ni bila posledica poškodbe. "Odšel je na raztezanje. Tako ali tako je bil na meji svoje minutaže," je dejal trener.

Tudi Dončić je zatrdil, da je z njim vse v najlepšem redu. "Dobro sem. V nobenem primeru ne bi odigral cele tekme," je dejal 21-letnik.

Luka Dončić zabijanje Video Šport Dončić naredil nekaj, kar ponavadi ne počne

Po uradnih informacijah Dončić ni utrpel hujše poškodbe, zanimivo pa bo videti, kakšno vlogo bo odigral na naslednji pripravljalni tekmi z Indiano Pacers. Neuradno se namreč govori, da bo Dončić srečanje izpustil, kar bi potrdilo sum, da stvari le niso povsem nedolžne.

Dallas in Indiana se bosta v Orlandu pomerila v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.