Šport > Košarka
15 ogledov

Kidd na misiji: ''Smo v igri za naslov''

jason kidd EPA
Nekdanji ameriški košarkar Jason Kidd, ki je po koncu igralske kariere prevzel mesto trenerja Brooklyn Nets, je prepričan, da se mrežice lahko dostojno kosajo s prvaki iz Miamija.

Jason Kidd je po 19 letih končal kariero profesionalnega košarkarja in nemudoma sedel na trenerski stolček. Američan, ki je leta 2011 z Dallas Mavericks osvojil šampionski prstan, si je zastavil visoke cilje, in sicer želi Miami Heat strmoglaviti z vodilnega položaja vzhodne konference.

''Oni so model, prvaki, dvakratni zmagovalci lige. Lahko bi osvojili tri zaporedne naslove. Ta ekipa je bila sestavljena, da bi osvajala naslove in bili so zelo uspešni. Če želiš tekmovati z njimi, potrebuješ prave igralce. Mislim, da jih imamo,'' je povedal 40-letnik.

jason kidd | Avtor: EPA EPA
Mrežice so se pred začetkom sezone okrepile z zvenečimi košarkarskimi imeni. Najprej je pogodbo z Brooklynom podpisal Rus Andrej Kirilenko, nato pa sta se za prestop odločila še Kevin Garnett in Paul Pierce. Nekdanja košarkarja Boston Celtics bosta ekipi pomagala z bogatimi izkušnjami.

Miami je v zadnjih letih, odkar sta se Dwaynu Wadu pridružila LeBron James in Chris Bosh, nesporni vladar vzhodne konference. Kidd je v desetminutnem intervjuju najmanj trikrat omenil aktualne prvake iz Floride; med drugim je kadrovski cunami v svoji ekipi primerjal s tistim v Miamiju, ki se je leta 2010 okrepil z Jamesom in Boshem. ''Težje je, kadar moraš zmagati,'' je povedal Kidd in dodal: ''Ko govorimo o najboljših ekipah na svetu, na primer o Miami Heat... lahko jih vprašate. Ni lahko. Imeli bomo polne roke dela. Ta sezona je velik izziv.''

Garnettu in Piercu bo skril dres

Kidd se je pošalil na račun veteranov, Garnetta in Pierca, ki štejeta 37 oziroma 35 let. Trener je obljubil, da jima bo vsake toliko časa skril dres in tako omogočil, da se bosta spočila. ''To je najboljši način za zmanjšanje števila minut. Garnet in Pierce sta lahko včasih trmasta, saj sta bojevnika in si želita pomagati. Upam, da bosta poslušala in videla širšo sliko. V zaključku kariere imaš redko priložnost osvojiti prvenstvo. Mi jo imamo,'' je samozavestno zaključil Kidd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.