Šport > Košarka
15 ogledov

Kirilenko za CSKA

Andrej Kirilenko EPA
Ruski zvezdnik Andrej Kirilenko se po desetih letih igranja v ligi NBA, kjer je nosil dres moštva Utah Jazz, vrača v Moskvo. Ponovno bo zaigral za CSKA, a ima možnost, da se po koncu lockouta vrne v ZDA.

Kirilenko je svojo športno pot sicer začel v Spartaku iz St. Petersburga in kar nekaj časa se je govorilo, da se bo zvezdnik vrnil v klub, ki ga trenutno vodi Jure Zdovc. Vendar se je član najboljše petorke z zadnjega evropskega prvenstva v Litvi odločil za CSKA. "Zelo sem vesel, da se vračam v klub, kjer sem igral kot mladenič. Ponuja se mi možnost, da zaigram pred ruskimi navijači, prijatelji, sorodniki. CSKA ima zelo močno ekipo, odličnega trenerja, izjemne igralce. Lepo je, če si klub zastavlja le najvišje cilje, sam pa bom prevzel del odgovornosti za njihovo uresničitev," je po oznanitvi sodelovanja z Moskovčani dejal Kirilenko. Ta bo vso plačo, ki jo bo zaslužil v dresu CSKA-ja, namenil dobrodelni organizaciji z imenom Kirilenko's Kids. Ta bo denar namenila otroškim bolnišnicam, dobrodelnim in športnim šolam ter košarkarjem, ki so postali invalidi.

Prihod 30-letnika je razveselil tudi trenerja Jonasa Kazlauskasa. "Moje mnenje je, da ni dobro podpisovati pogodb z NBA-igralci v času lockouta. Če te lahko zapustijo med sezono, ne veš, kaj lahko pričakuješ. Le šibka moštva se zato odločajo za takšen korak. Vendar ima vsako pravilo svoje izjeme in takšna izjema je tudi Kirilenko. Andrej je zvezda ruske košarke, v svoji domovini je tako pomemben, kot je bil Arvydas Sabonis za Litvo, zdaj pa sta Pau Gasol za Španijo in Dirk Nowitzki za Nemčijo. Tu je odrasel. Menim, da je zaradi EP v dobri kondiciji, zato verjamem, da se bo hitro vklopil v naš sistem igranja. Upam, da bo za to zadoščal teden ali dva," je ob prihodu zvezdnika menil litovski strokovnjak.

Okrepil pa se je še en ruski evroligaš. Za Unics iz Kazana, ki bo tekmec Uniona Olimpije v skupini D, je namreč podpisal Lynn Greer.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.