Šport > Košarka
18 ogledov

Zveneča NBA-okrepitev na poti k Zdovcu

Damir Markota Hrvaska Rusija Andrej Kirilenko 2007 Žurnal24 main
Športni direktor košarkarjev Sankt Peterburga, ki ga bo v novi sezoni vodil nekdanji trener Uniona Olimpije Jure Zdovc, je potrdil, da se dogovarja o prestopu Andreja Kirilenka.

"V tem trenutku lahko izdam le, da smo v stiku s Kirilenkovim menedžerjem. Govoric ne bom komentiral, niti jih ustvarjal. Pustimo času čas," je o prihodu najboljšega Rusa in enega zvezdnikov lige NBA v klub iz Sankt Peterburga novinarjem dejal športni direktor Aleksej Karvanen.

Najboljši ruski košarkar zadnjih let je že od leta 2001 član Utah Jazz, zdaj pa je prost igralec. Kot kaže, bi si rad delo spet našel v domovini, kjer je nazadnje pred odhodom v ZDA igral za CSKA Moskvo. "Ne bi želel užaliti drugih ekip, a če se vrnem v Rusijo, bom izbral le Spartak, kjer sem začel kariero, ali CSKA. Izključeno pa ni niti to, da se bom po koncu EP v Litvi športno upokojil," je ruskim novinarjem dejal Andrej Kirilenko.

Pipan v Zadar pripeljal pet novincev
Novi trener Zadra in nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan, je v dalmatinski klub pripeljal pet novih košarkarjev. Med njimi je tudi eden najbolj nadarjenih slovenskih organizatorjev igre in nazadnje član ljubljanskega Slovana Uroš Zadnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.