Šport > Košarka
17 ogledov

"Slovenija je vrhunska ekipa"

Matjaž Smodiš Slovenska košarkarska reprezentanca Benjamin Kovač
Slovenska košarkarska izbrana vrsta na EP v Klaipedi še ni doživela poraza. Prav tako ima v skupini D štiri zmage tudi Rusija, dvoboj obeh reprezentanc (začetek ob 17. uri) pa bo odgovoril na vprašanje, kdo od tekmecev bo v naslednji krog tekmovanja prenesel štiri točke.

Nekateri izmed ruskih reprezentantov so prepričani, da bodo že proti Sloveniji naredili velik korak k uvrstitvi v četrtfinale. "Tekmo bosta odločili fizična pripravljenost in trenutno košarkarsko znanje. Nihče si ne želi izgubiti tega dvoboja, oboji se bomo zelo trudili za zmago. Najbolj pozorni bomo morali biti na njihove visoke košarkarje, ki so odlični v igri pod košem. Imajo tudi zelo hitre organizatorje igre. Vseeno pričakujem uspeh in dve dodatni točki," je pred obračunom s Slovenijo povedal Andrej Voroncevič. Nekoliko manj optimističen je bil selektor Rusije David Blatt: "Slovenija je vrhunska ekipa. Imajo izjemen seznam igralcev in odličen strokovni štab. To bo peta tekma v šestih dneh, zato bo veliko odvisno od fizične pripravljenosti. Hvalu bogu, da so imeli zadnjo tekmo ob devetih zvečer, mi pa že ob šestih. Imamo tri ure več za počitek."

V slovenskem taboru tokratne nasprotnike še najbolje pozna Matjaž Smodiš, ki je vrsto let nosil dres moskovskega CSKA. Tudi on je vlogo favoritov namenil Rusom. "Rusijo dobro poznam, a si želimo v drugi krog kot zmagovalci skupine. Kljub temu bo tekma izjemno naporna. Verjamem, da so Rusi izraziti favoriti, saj nam njihov stil igre ne ustreza. Ena na ena so za nas prehitri, njihovo lahkotnost pa bomo poskušali kaznovati pod obročem. O zmagovalcu bodo na koncu odločale malenkosti," je dejal Smoki. Ta je sicer na zadnji tekmi prejel boleč udarec v koleno. "Mislim, da ni prehudo. Toda realna slika se bo videla šele zjutraj, tako da počakajmo in upajmo na najboljše," je po dvoboju z Belgijo dejal novi član Cedevite.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 16:45 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...