Šport > Košarka
21 ogledov

"Z. Dragiću bomo pomagali pri Kirilenku"

Zbor slovenske košarkarske reprezentance. Saša Despot
Vselej zanesljivi Uroš Slokar pred dvobojem z Rusijo (17:00) zatrjuje: "Vsi pa vemo, kako pomemben je naslednji dvoboj za nas. Kot da bi igrali za zmago v naslednjem krogu tekmovanja. Treba bo igrati stoodstotno."

Kako ste bili zadovoljni s tekmo proti Belgiji?
Začeli nismo ravno najbolje. Stvar je takšna, da ko izgubiš koncentracijo na takšni tekmi, se lahko to ponovi tudi na naslednji. Vsi pa vemo, kako pomemben je naslednji dvoboj za nas. Kot da bi igrali za zmago v naslednjem krogu tekmovanja. Treba bo igrati stoodstotno. Ni mi bilo všeč, kako smo začeli proti Belgiji. S takšno osredotočenostjo oziroma njenim pomanjkanjem ne moreš igrati, vsaj zaradi lastnega ponosa ne. Ampak kasneje smo se le zbrali in zaigrali, kot znamo. Nekako smo popravili vtis z začetka dvoboja in na koncu le dobili tekmo.

Zdaj vas čaka dvoboj za prvo mesto v predtekmovalni skupini D z Rusi.
Že nekaj časa jih sicer nismo premagali, tokrat pa imajo še izjemnega Andreja Kirilenka. Vsi se zavedamo, kaj on pomeni v evropski in svetovni košarki. Čaka nas veliko dela, saj ga veliko koristijo tudi na položaju krila, kjer smo mi še najtanjši. Zaradi tega pa bodo morali štirje naši preostali košarkarji, ki bodo na parketu, opraviti toliko več dela.

Zaustavljal ga bo predvsem Zoran Dragić. Je nekoliko manjši od njega. Bi to lahko bilo težava?
Ne. Mislim, da ne. Če bo treba, mu bomo že pomagali. Tako je tudi na drugih položajih, če se bomo morali zoperstaviti dominantnejšemu igralcu. Bolj se bomo osredotočili na takšne košarke. Je pa res, da bo moral Zoki opraviti svoj del posla, a o njem ne dvomim. Popolnoma verjamem vanj, že do zdaj je bil izjemen.

S tokratno zmago bi bili že zelo blizu uvrstitve v četrtfinale. Pomislite kdaj tudi na to?
Ne, sploh ne razmišljamo tako. Takoj ko začneš razmišljati takšne reči, izgubiš zbranost in se znajo stvari zelo hitro zaplesti. Treba je iti lepo počasi.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 16:46 05.september 2011.

    Dajmo, SLOVENIJA! Premagajmo Ruse... ;)KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...