Šport > Košarka
7 ogledov

Maljković: "Lahko premagamo tudi Rusijo"

slovenija maljković košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
Po zmagi nad Gruzijo, ki je slovenske košarkarje že popeljala v drugi del evropskega prvenstva v Litvi, se je naš odposlanec pogovarjal s selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Slovenijo ob 20. uri čaka tekma z Belgijo.

Kaj menite po tekmi z Gruzijo?
Ta tekma je bila pravzaprav za biti ali ne biti. Šlo je za to, ali se že uvrstimo v drugi del tekmovanja ali pa se bo agonija še nadaljevala. Na tem tekmovanju je vse polno težkih tekem in presenečenj. Enostavno lahko naletite na ekipo, ki vam ne odgovarja zaradi načina, na katerega igra. Gruzijci igrajo pravzaprav kot univerzitetna ekipa. Kokoškov (Igor, selektor Gruzije, op. a.) že vrsto let dela v ZDA in je dobro izbral selekcijo napadov. Šele v drugem polčasu smo jih razbili. Po njihovih napakah smo jim zabili 31 točk, šele zato smo jih zlomili. Kaj naprimer manjka Makedoniji ali Ukrajini? To je res najkakovostnejše EP, še nikoli ni bilo tako. Kdor nima dovolj kakovosti, jo nadomesti z nekaj naturaliziranimi Američani. Zmago resnično podarjam navijačem. To ni le fraza. V času recesije so prišli sem in fantastično navijali. Športno, kulturno in civilizirano. Vsaka jim čast! Zdaj bomo tudi mi nekoliko lažje zaigrali, saj nam je z ramen padlo težko breme. Verjemite, da nam ni lahko. Še vedno nam tu in tam manjka kakšen košarkar.

Proti Gruziji ste imeli festival trojk.
To smo pričakovali. Rekel sem, da bo gruzijski selektor Igor Kokoškov tvegal, da ga naj dobimo z metom, če ga že želimo premagati. To se je tudi zgodilo. Dobili smo ga z metom. Imeli smo dober odstotek zadetih metov. Imeli smo še eno izjemno reč. Izgubili smo le osem žog, kar je impresiven rezultat. Tudi v coni nismo bili pasivni. Zadeli so tako Jagodnik, kot Ožbolt, vsi so dobro odigrali. Nekateri malce slabše, a danes bo nova priložnost za njih. Zaradi tega tudi tako razporejamo minutažo posameznim igralcem. To smo delali tudi v pripravljalnem obdobju in vse smo dobro ohranili. Še nihče se ni poškodoval.

Se lahko Slovenija v drugi del tekmovanja prebije z maksimalnim izkupičkom točk?
V vsako tekmo gremo po zmago. Menim, da lahko igramo tudi z Rusijo, čeprav so bili pred štiimi leti evropski prvaki in imajo Andreja Kirilenka. Tudi Ruse lahko dobimo. Mislim, da je razmerje možnosti pred dvobojem 50:50.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:29 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...