Šport > Košarka
10756 ogledov

Igor Kokoškov o ščipanju in vprašanju, ali bo še na slovenski klopi

sprejem zlatih košarkarjev Anže Petkovšek Sprejem zlatih košarkarjev iz EP v Istanbulu na Kongresnem trgu.
"Nihče si ni želel te zmage bolj kot jaz," je Igor Kokoškov dejal o finalni tekmi.

Selektor Igor Kokoškov je v zadnjih dveh tednih postal eden najbolj priljubljenih mož v Sloveniji. Umirjeni košarkarski strateg je Slovenijo popeljal na vrh Evrope, v finalu pa je premagal košarkarje iz svoje domovine Srbije. "Sem pač trener. Nihče si ni želel te zmage bolj kot Igor Kokoškov. Sem ameriški državljan, rojen sicer v Srbiji, predvsem pa sem trener Slovenije. Nihče si v finalu ni želel zmage bolj kot jaz. Najbolj stresen trenutek tekme je bila zame sicer poškodba Luke Dončića. Zdravnik mi je dejal, da ne bo mogel nadaljevati. Poskušali smo najti način, kako brez njega. A ostali fantje so bili pripravljeni in so vskočili. To je prednost tega moštva. Ta ekipa ni Dragić, Dončić, ampak gre za 12 igralcev," je dejal še eden v nizu tujih trenerjev, ki so v zadnjih letih prinesli uspehe slovenskemu ekipnemu športu.

goran dragić zoran dragić MVP prvenstva Šport Fant, ki je postal globalni superzvezdnik

Na tekmah je deloval mirno. "Čustva so seveda prisotna, ne gre za nobeno masko. Fantje so na parketu zato, da igrajo z energijo in čustvi, moje delo pa je, da ohranjam hladno glavo in sprejemam pravilne odločitve. Nekako smo združili izkušene igralce z mladimi, Goran Dragić pa je bil pravi vodja te ekipe. Ko osvojiš zlato, vse dobi nek smisel in izgledaš zelo pameten. Ni bilo tekme na kateri ne bi poskušali zmagati, vsak dvoboj, vsak trening smo imeli enak pristop. Želeli smo zmagovati. Kolajne nisem obljubljal, da me zdaj ne bi spraševali, kje pa je, če jo ne bi osvojili. Verjel sem v fante in zdaj še toliko bolj uživam v vsem tem, kar se dogaja," je svojo filozofijo pojasnil trener, ki ga zelo cenijo tudi v ZDA, trenutno je pomočnik glavnega trenerja pri NBA ekipi Utah Jazz, na podobnih funkcijah pa je že več kot 15 let.

Finale Eurobasket, Slavje NBA legenda Šport "Dragonu" čestital avtor vzdevka

In sprejem? "To je čarobno, zaradi takšnih reči ponemo to, kar počnemo. Vesel sem, da vidim vse te ljudi, otroke, ki so prišli podpret te junake. Morda se bo kdo od teh otrok začel ukvarjati s košarko in postal novi Gašper Vidmar, Goran Dragić, Edo Murić ... Kar pa se tiče sprejema... Ščipamo se, če je to res lahko res. Ščipamo se že zadnji teden dni, sinoči, zdaj. Še vedno se ne zavedamo, kaj smo storili. Če bi fantje izgubili prvih pet tekem in bi se vračali že po prvem delu, se moje mnenje o njih ne bi spremenilo. Ampak šport je na nek način surov. Spominja se le zmagovalcev. Na srečo smo zmagali, ampak  tudi drugače ne bi spremenil mišljenja o njih."

Finale Eurobasket, Slavje Komentar Šport Nisem šel na finalno tekmo v Turčijo in ni mi žal!

"Slovenija lahko name vedno računa. To je zame velika čast. A obstajajo tehnične stvari, ki preprečujejo, da se nadaljuje ta zgodba. Ampak to zdaj ni pomembno, nocoj smo tu, da proslavimo. Igralci so precej pomembnejši kot trener," je zaključil Kokoškov, ki kot član NBA ekipe ne bo mogel sodelovati v kvalifikacijah po spremembi, ki jih je v kvalifikacijske cikluse uvedla Fiba.

Komentarjev 2
  • Avatar cvekalo
    cvekalo 15:57 19.september 2017.

    To preživeto FIBO je potrebno spraviti s poti. Dobri so samo za zgago in lastno dobro.

  • Avatar mike1968
    mike1968 12:21 19.september 2017.

    To je nenormalno, da mora v kvalifikacije za Svetovno prvenstvo tudi Slovenija kot Evropski prvak.....

Sorodne novice