Šport > Košarka
130 ogledov

Konec evropske poti za Cedevito Olimpijo

Ryan Boatright Profimedia
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 9. krogu evropskega pokala (skupina C) izgubili z Nanterrom s 87:90 (11:30, 32:43, 58:65).

Košarkarji Cedevite Olimpije so s porazom na gostovanju v Parizu pri ekipi Nanterre s 87:90 zapravili vse možnosti za preboj v drugi del evropskega pokala.

Za Ljubljančane je bil to šesti poraz v devetih nastopih, prvi po treh zaporednih zmagah, hkrati tudi najbolj boleč, saj so bili Francozi neposreden tekmec za osvojitev vsaj četrtega mesta v skupini C.

Cedevita Olimpija bo nastope v evropskem pokalu končala naslednjo sredo doma proti Joventutu iz Badalone.

Ljubljančani so ključno tekmo sezone sicer začeli odlično, končali pa katastrofalno. Prvo četrtino so dobili s 30:11, drugi polčas pa so izgubili s 44:58. Še posebej jim je zbranost popustila, ko so spoznali, da tekme ne morejo dobiti z vsaj sedmimi točkami prednosti, ki bi jih potrebovali za boljše medsebojno razmerje.

Roke so spustili, ko je Nanterre, ki je zadel kar 17 trojk, na začetku zadnje četrtine naredil delni rezultat 14:0 in povedel z 72:65. Ni pomagalo 22 točk Ryana Boatrighta, 18 Codija Miller-McIntyra (7 skokov) ali 15 Eda Murića (trojke 4:6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice