Šport > Košarka
90 ogledov

Košarkarji so se začeli potiti

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je danes začela priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. Zaenkrat v zmanjšanem številu in brez prvega zvezdnika Gorana Dragića.

Selektor Igor Kokoškov je v reprezentanco povabil 21 igralcev, uvodni del priprav v Rogaški Slatini pa jih bo opravilo petnajst. Mladi Luka Kraljević, Vlatko Čančar in Žan Mark Šiško se bodo pridružili 1. avgusta, saj trenutno igrajo na evropskem prvenstvu do 20 let na Finskem. Zaradi pravil lige NBA bo 1. avgusta prišel tudi Goran Dragić, nekaj dni dodatnega dopusta pa sta dobila Gašper Vidmar in Jaka Blažič.

Rogaška Slatina, Kranjska Gora, Dunaj, Zreče, Maribor in Ljubljana so pripravljalne postojanke slovenske reprezentance, ki bo do uvodne tekme kvalifikacij 31. avgusta odigrala devet prijateljskih tekem. Od tega šest v Sloveniji. V kvalifikacijah pa jo čaka šest tekem; Kosovo, Bolgarija in Ukrajina.

"Vsak košarkar ve, da je treba vsako tekmo vzeti maksimalno resno ne glede na nasprotnika. Vsako podcenjevanje se ti lahko maščuje, lahko se poškoduješ ... Pri meni je jasno, vedno dam vse od sebe in tako moramo razmišljati vsi skupaj v ekipi. V kvalifikacijah imamo šest tekem, vse moramo dobiti in se uvrstiti na evropsko prvenstvo," je ob zboru reprezentance povedal Zoran Dragić.

Prve faze priprav se bodo udeležili: Tomaž Bolčina, Domen Bratož, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Gezim Morina, Edo Murić, Mitja Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec in Saša Zagorac.

"Veselil sem se in komaj čakal začetek priprav reprezentance. Pred nami je nov začetek, to je najlepši del posla. Verjamem, da bomo s fanti ustvarili dobro vzdušje in da so fantje pripravljeni na delo. V tem trenutku je najbolj pomembno, da so vsi fantje zdravi in nimajo ostalih težav. Priprave bomo začeli z lažjimi treningi in intenzivnost nato stopnjevali. Naš cilj je, da se fantje dobro pripravijo na tekme, da se nihče ne poškoduje, ter da letošnjo akcijo zaključijo boljši, kot so nanjo prišli," je dejal Kokoškov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.