Šport > Košarka
62 ogledov

Košarkarji U-20 začeli priprave

slovenska košarkarska reprezentanca U-20 rogla
1/14
KZS/Anže Blažič
V soboto zgodaj zjutraj, nekaj minut čez osmo, je izpred poslopja Košarkarske zveze Slovenije odpotoval avtobus, v katerem so bili košarkarji reprezentance mlajših članov. Prva destinacija: Rogla.

S tem so se začele 45-dnevne priprave na evropsko prvenstvo, ki bo od 12. do 22. julija 2012 potekalo v treh različnih krajih. Slovenska reprezentanca bo tekme prvega in morebitnega drugega dela igrala v Domžalah, vse končne odločitve pa bodo v Stožicah.

Glavni trener Zmago Sagadin, pomočnika Dalibor Damjanović in Gašper Kolman ter trener za telesno pripravo dr. Mitja Bračič, bodo v prvem ciklusu priprav, ki bo trajal do nedelje, 3. junija, poskrbeli, da bodo košarkarji dobro fizično pripravljeni, obenem pa bodo začeli postavljati tudi akcije, ki jih bodo igrali na EP. Prvi pripravljalni tekmi bosta 9. in 10. junija v srbski Rumi, kjer se bo Sagadinova četa dvakrat pomerila s srbsko izbrano vrsto, ki jo vodi Aleksandar Džikić, pred domačo publiko pa se bo prvič predstavila v nedeljo, 17. junija, ko bo v Zrečah tekma proti Češki.

Klemen Prepelič, reprezentant in košarkar Heliosa Domžal, je ob zboru dejal: "Komaj sem čakal, da se zberemo najboljši košarkarji generacij 1992 in 1993 in, da se začnejo priprave na evropsko prvenstvo mlajših članov, saj gre za največji košarkarski dogodek v tem letu v Evropi. Naredili bomo vse, da se na to prvenstvo dobro pripravimo. Glede na to, da poznam delo Zmaga Sagadina, v začetku na jutranjih treningih pričakujem veliko vaj za kondicijo in fizično moč, na večernih treningih spoznavanje igre ena na ena in dva na dva, v prihajajočih dneh pa izdelovanje sistemov v napadu, da bi jih preizkusili že na prvih pripravljalnih tekmah in jih do prvenstva dobro izpilili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.