Šport > Košarka
98 ogledov

Kraljević: Nas niso nič vprašali

Kraljević meni, da je bil pri Vujačiću glavni problem dejstvo, da je prišel pošk Žurnal24 main
Po podaljšanju zaupanja s strani KZS selektorju Božidarju Maljkoviću, ki na čelu reprezentance ostaja do EP 2013 v Sloveniji, smo poklicali Maria Kraljevića, ki dvomi v strokovnost odločitve.

"Ne morem komentirati, ali se strinjam z odločitvijo ali ne. To ni moja stvar. Še enkrat lahko povem le, da se glede na to, da so presojali o njegovem nadaljnjem sodelovanju, lahko sprašujem, zakaj so se tako odločili. Ni mi jasno, zakaj so mu podaljšali pogodbo, če pa je imel na prvenstvu slabši rezultat kot mi, ki smo bili četrti in smo dosegli zgodovinski uspeh. Mi smo morali oditi, ne da bi nas kdo kaj vprašal. Zakaj je potem Maljković ostal, čeprav ni izpolnil ciljev?" nam je po telefonu povedal Mario Kraljević, ki dodaja, da ne more komentirati, ali je v ozadju odločitve kaj drugega, saj s tem ni seznanjen.

Nekdanji slovenski reprezentant in športni direktor izbrane vrste še meni, da je iz izjav razbrati, da so tudi sami pri KZS videli napake in prednosti Božidarja Maljkovića, zato sami najbolj vedo, kaj je najbolje za slovensko košarko. Če bo selektorju uspelo za EP zbrati vse najboljše košarkarje, Kraljević pravi: "Leto in pol pred EP je težko govoriti, ali bo uspel zbrati vse najboljše košarkarje. Če bi bilo prvenstvo čez pol leta, potem bi si upal napovedati. Mislim, da zdaj nihče ne ve za nikogar, kaj se bo zgodilo."

Komentarjev 1
  • 1111 14:53 13.december 2011.

    ...bravo KZS...ponovno se ne bo odzvalo pol igralcev...res imate IQ sobne temperature...glavno, da so vaši žepi polni !!