Šport > Košarka
41 ogledov

Križnar: "Organizacija EP poteka normalno"

Aleš Križnar, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Potem ko se Novo mesto resno nagiba k temu, da ne bo gostilo evropskega košarkarskega prvenstva (EP) 2013 in ko je to potrdil tudi Koper, je v kratkem pogovoru za zurnal24.si trenutno stanje organizatorjev pojasnil direktor EP 2013, d. o .o., Aleš Križnar.

Slovensko športno javnost je osupnila vest, da Koper ne namerava gostiti tekem evropskega košarkarskega prvenstva 2013, ker je izgradnja nove dvorane predraga. Potem ko se se dogodku praktično odpovedali tudi v Novem mestu, bi to utegnilo porajati težave. Rezervni različici bi po potrebi utegnila postati Celje in Maribor, a tam ne želijo plačati kotizacije slovenski košarkarski zvezi. Zadnje zaplete pojasnjuje Aleš Križnar.

Ste že dobili uradno sporočilo iz Kopra, da se odpovedujejo EP 2013?
Ne, seznanjeni smo, videli in prebrali smo, kaj se dogaja, ampak česarkoli uradnega ne s strani Kopra ne Novega mesta nismo dobili.

Še vedno vztrajate, da organizacija EP ni pod vprašajem?
Ne, glede na to, da nismo dobili odpovedi, organizacija vseh ostalih stvari poteka normalno.

Kot rezervni različici se v javnosti še vedno pojavljata Maribor in Celje, kjer se zatika pri plačilu kotizacije zvezi. Boste v tem smislu popustili oziroma ste odprti za pogajanja, če bo treba in bi prišlo do odpovedi Novega mesta in Kopra?
Nekorektno bi bilo, dokler nimamo uradnih odpovedi, razmišljati o ostalih in se povezovati z njimi. Naše jasno stališče je, da je Tivoli prvi plan B. To smo povedali, kar pa zadeva ostale občine, bi bilo nekorektno do Jesenic, Ptuja, Kopra …, da že zdaj kalkuliramo in se dogovarjamo z ostalimi, če odpovedi niso uradne. Za zdaj torej ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.