Šport > Košarka
440 ogledov

Krka ob polčasu v Beogradu zaostajala, nato prišla do zmage

Jurij Macura Mega MIS/Ivica Veselinov
Košarkarji novomeške Krke so v 8. krogu regionalne lige Aba v Beogradu premagali Mego s 77:72 (13:21, 32:42, 59:61).

Novomeščani so v ligi ABA po šestih zaporednih porazih dosegli drugo zmago, obe so zabeležili v Beogradu (FMP). Mega je ostala pri štirih zmagah ob štirih porazih.

Slovenka ekipa je v srbski prestolnici v prvem delu vodila le v 3. minuti, ko je bilo 6:5. V nadaljevanju prvega polčasa so bili v vodstvu gostitelji, Krka je bila nekajkrat povsem blizu, a so prvo četrtino dobili Srbi z osmimi točkami razlike, po polčasu pa vodili z desetimi.

Precej bolj izenačeno je bilo v drugem polčasu, že v 25. minuti so Novomeščani vnovič povedli z 49:46, trojko je zadel Leon Stergar. Po nekaj menjavah v vodstvu je v 32. minuti Jan Špan z dvema točkama izid izenačil (61:61), sledile so nove menjave v vodstvu, dokler nista Špan s trojko in Stergar s prostim metom dobre tri minute pred koncem Krki zagotovila štiri točke prednosti (71:67).

Sredi predzadnje minute je bilo še vedno 71:68, dve sekundi pred vstopom v zadnjo minuto pa je Špan znova poskrbel za nekaj večjo prednost (74:68), saj so pred tem domači v seriji zgrešili številne mete izza črte. Košarkarji Krke so v zaključku ohranili vodstvo. Končni izid je s prostima metoma postavil Stergar, ki je bil s 25 točkami prvi strelec tekme, 16 jih je dodal Špan ob devetih podajah.

V ponedeljek, 20. novembra, bo drugi slovenski predstavnik v ligi, Cedevita Olimpija, ob 17.30 v dvorani Stožice gostil Partizan.

Novomeščani bodo naslednjo tekmo igrali v sredo, ko bodo v domačem prvenstvu igrali v Domžalah proti Kansai Heliosu, v ligi Aba pa v ponedeljek, 27. novembra, ko bodo v dvorani Leona Štuklja gostili Crveno zvezdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice