Šport > Košarka
27 ogledov

Krka s +22 v Laško po finale

krka zlatorog dragić ABA
Na prvi polfinalni tekmi košarkarske lige Telemach je novomeška Krka premagala Zlatorog z 80:58 (19:20, 38:35, 64:47). Moštvi igrata na dve zmagi, naslednja tekma bo v torek, 8. maja v Laškem.

Laščani so bili pred prvo polfinalno tekmo z najbolje uvrščeno ekipo drugega dela lige Telemach brez zmage že na desetih zaporednih tekmah. Kljub dobremu začetku današnjega obračuna se je ta številka na koncu povečala na 11 zmag Novomeščanov, tako da je zadnja medsebojna zmaga Zlatoroga še vedno tista iz februarja 2010. "To je bila po pričakovanju težka tekma, saj smo vedeli, da košarkarji Zlatoroga v Novo mesto ne bodo prišli z belo zastavo. Srečanje so začeli zelo odločno, mi pa v prvem polčasu nismo bili dovolj zbrani v obrambi. Stvari smo na svoje mesto postavili v drugem polčasu in zasluženo zmagali," je po srečanju dejal Aleksander Sekulić, trener Krke. Ervin Dragšič pa: "Mislim, da smo odigrali res dober prvi polčas, v katerem bi morali morda tudi voditi, a zaradi individualnih napak, ki so se v drugem polčasu še bolj pogosto pojavljale, nismo oznali odigrati dobro na agresivno igro Krke. Ta je uveljavila svojo izkušenost, obenem pa se je nam poznala tudi odsotnost Vladimirja Panića, ki si je v petek zvil gleženj, saj je to igralec, ki zna zadeti koš, ko je to najbolj potrebno, oziroma, ko tekmec dela razliko. Že v torek nas čaka druga tekma, na kateri bomo poskušali razvleči ta dober prvi polčas iz Novega mesta in zmagati."

Dolgo časa je kazalo, da bodo gostje tokrat zmago tudi dosegli. Bili so enakovreden tekmec v prvih 20 minutah, ki so bile povsem izenačene. Nobena ekipa si ni priigrala več kot nekaj točk naskoka, tekmeci so na vsak najmanjši pobeg hitro odgovorili. Prva četrtina se je tako končala z minimalno prednostjo gostov, druga pa nato, s košem Simona Petrova tik pred koncem, s tremi za domače.

Morda je bil prav ta koš, edini Petrova na tekmi, napoved "atomskega" nadaljevanja Novomeščanov. Kajti gostje v tretji četrtini niso več našli rešitev za domače napade. Razigral se je predvsem Zoran Dragić, dosegel samo v tem delu devet točk (skupno je končal pri 22), v tem času pa se je z delnim izidom 26:12 Krka odlepila na varno razliko. Čeprav je Dragić nato odšel na klop, se to na igrišču ni več poznalo, Krka je brez težav nadzorovala potek tekme tudi v zadnjem delu ter dvoboj prepričljivo dobila.

Liga Telemach, polfinale, 1. tekma:

Krka : Zlatorog 80:58 (19:20, 38:35, 64:47) /1:0/*
Dragić 22, Nissim 14; Omić 16, 7 sk., Škifič 11, 9 sk.

Torek, 8. maj:
17.30:
Union Olimpija - Helios Domžale

*v poševnicah je izid v zmagah, igra se na dve

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.