Šport > Košarka
94 ogledov

Krka že v polfinalu, Rogaška izenačila

pokal spar Anže Petkovšek
Košarkarji Krke so se prek Šenčurja prebili v polfinale državnega prvenstva. Med Rogaško in Heliosom bo odločala tretja tekma.

Košarkarji Krke so prvi polfinalisti lige Nova KBM. V drugi četrtfinalni tekmi so v gosteh premagali Šenčur GGD (74:81) in se v nadaljevanje prvenstva uvrstili z 2:0 v zmagah. Njihov naslednji tekmec bo zmagovalec dvoboja med Rogaško in Helios Suns, ki bo znan po odločilni torkovi tretji tekmi. Četudi so se Gorenjci v četrtfinale prebili kot osmouvrščena ekipa, so se na obeh tekmah enakovredno kosali z zasedbo Vladimirja Anzulovića. V Novem mestu so izgubili s 74:78, tokrat pa je bilo 81:74.

Gostje so tekmo v svojo korist odločili šele v zadnji četrtini. Do tedaj sta bili ekipi izenačeni, v ključnih minutah pa je Krka pokazala več zbranosti, predvsem pa širši nabor igralcev, ki so z natančnimi meti naredili delni izid 8:0 in prišli do prednosti 73:62, ki jim je omogočila mirno končnico.

Krka se je znova izkazala s kolektivno igro - med strelce se je vpisalo deset igralcev, pet pa jih je imelo dvomestno število točk, medtem ko je bil na drugi strani prvi strelec in skakalec tekme Smiljan Pavić s 15 točkam in 10 skoki.

Rogaška prestavila odločitev

Rogaška Helios | Avtor: KK Rogaška KK Rogaška

Košarkarji Rogaške so četrtfinalni niz na dve zmagi s Helios Suns izenačili na 1:1 in odločitev o polfinalistu lige Nova KBM prestavili na torek, ko se bosta ekipi tretjič v šestih dneh srečali v Domžalah. Tokrat Slatinčani zmage niso izpustili iz rok, kot se jim je to zgodilo na prvi tekmi, ki so jo imeli praktično že dobljeno, saj so v 37. minuti vodili za enajst točk. Oslabljeno zasedbo Jakše Vulića so nadigrali v drugem polčasu in zasluženo prišli do zmage.

Helios Suns je tudi tokrat nastopil s sedmimi igralci (med strelce se jih je vpisalo le pet) in bil zato v drugem polčasu - tretjo četrtino je Rogaška dobila s 17:6, drugi polčas pa 42:28 - lahek zalogaj za izbrance Damjana Novakovića, ki je imel na voljo precej širši nabor kakovostnih igralcev.

Eden od njih je bil Tadej Ferme, ki je dosegel 18 točk, pet od teh v odločilnih minutah. Domžalčani se namreč navkljub zaostanku 40:51 niso predali. Štiri minute pred koncem so prišli na 61:56. Temu je sledila trojka Fermeta, nato še koš za dve točki in zmagovalec je bil pri izidu 66:56 odločen.

Ferme je iz igre metal 7:10 (4:5, za 2, 3:5 trojke), 15 točk je dosegel še Miha Fon, trinajst pa jih je zbral Darwin Davis. Pri helios Suns je bil prvi strelec Hugh Robertson z 19 točkami.

V nedeljo še dve

Preostala dva četrtfinala sta na sporedu v nedeljo. Ob 18. uri bo skušal Tajfun izenačiti serijo proti Unionu Olimpiji, ob 19.00 pa bosta igrala LTH Castings in Zlatorog. Slednji je prepričljivo dobil prvo tekmo.

Liga Nova KBM, četrtfinale (2. tekme):

Rogaška - Helios Suns 76:64 (14:17, 20:19, 17:6, 25:22)  /1:1/
Ferme 18; Robertson 19.

GGD Šenčur - Krka 74:81 (19:19, 19:22, 21:21, 15:19)  /0:2/
Pavić 15; Sinovec 14.

Nedelja:
Tajfun - Union Olimpija /0:1/
LTH Castings - Zlatorog /0:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na dve zmagi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.