Šport > Košarka
14 ogledov

Krki je zdrs prepovedan

krka klop pavić sekulić petrov ABA
Peto kolo lige Telemach prinaša med drugim tudi tradicionalni derbi med Krko in Olimpijo. Novomeščani si praktično ne smejo privoščiti zdrsa.

“V nedeljo nas čaka pomembno in težko srečanje s Krko, ki je čvrsta ekipa z veliko energije in borbenimi posamezniki, ki znajo tekme prelomiti. Zbrani moramo biti od začetka do konca, hkrati pa moramo pokazati toliko in še več želje, kot smo je na prejšnji tekmi s Šentjurjem,” je pred nedeljskim dvobojem v Novem mestu, ki se bo začel ob 17. uri, dejal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Dragić: Gremo na zmago

Njegovi izbranci so v štirih kolih osvojili prav toliko zmag in vodijo na lestvici lige za prvaka. Zmago manj ima Helios Domžale, Krka pa je po dveh zaporednih porazih šele tretja. “Ne bi rekel, da se je začela serija porazov, bilo je le nekaj nesreče. V nedeljo igramo doma z Olimpijo – gremo na zmago!” je bil po porazu proti Heliosu, Domžalčani so v sredo zmagali s košem v zadnji sekundi, odločen Zoran Dragić.

Težek večer

Na uspeh sicer računajo tudi Ljubljančani. “Ekipi se med seboj dobro poznata, zato večjih presenečenj ne more biti. Gotovo si želimo zmage in prvo polovico lige za prvaka končati neporaženi, a se zavedamo, da nas v Novem mestu čaka težak večer. Večjih poškodb v naši ekipi ni,” je še dejal Filipovski. Njegovi izbranci so se v tej sezoni sicer že štirikrat pomerili z državnimi prvaki. Ti so najprej zmagali v superpokalu (80:72), potem v ligi ABA najprej klonili doma (78:80) in nato po podaljšku zmagali v Ljubljani (81:79), v finalu pokala pa je bila Olimpija boljša z 68:63.

Liga Telemach za prvaka, 5. kolo:

19.30:
Zlatorog - Helios Domžale
Šentjur - Elektra Šoštanj

Nedelja, 17.00:
Krka - Union Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.