Šport > Košarka
19 ogledov

Lakersi lovijo končnico; enajst blokad Noaha

chris paul EPA
Los Angeles Clippers, sicer tretjeuvrščena zasedba v zahodni konferenci, so v osrednji tekmi dneva v gosteh premagali Indiano Pacers z 99:91. Prvo ime dvoboja je bil Chris Paul, ki je dosegel zadnjih osem točk za svojo ekipo. Goran Dragić in Beno Udrih sta s Sunsi oz. Magici imela prost dan.

Branilec kalifornijske ekipe Chris Paul, sicer najbolj koristen igralec (MVP) letošnje tekme zvezdnikov v Houstonu, je tekmo končal z 29 točkami in osmimi podajami, izkazala sta se tudi njegova soigralca Jamal Crawford s 23 točkami ter Blake Griffin z 18 točkami in 14 skoki.

Los Angeles Clippersi, ki so na zadnjih osmih tekmah dosegli sedmo zmago in vodijo v pacifiški skupini, so slabih šest minut pred koncem vodili že z 91:74, a nato vidno popustil. Domača ekipa je naredila delni izid 13:0 in se močno približala tekmecu, nato pa je Paul prevzel odgovornost na svoja ramena in z osmimi točkami razrešil vse dvome o zmagi. Pri Indiani, sicer tretjeuvrščeni v vzhodni konferenci, sta bila strelsko najbolj razpoložena David West z 22 in Paul George z 20 točkami.

Enajst blokad Noaha

Obračun v vetrovnem mestu je zaznamoval francoski center Chicaga Joakim Noah, ki je dosegel tretji trojni dvojček v svoji karieri. Za zmago nad Philadelphio s 93:82 je prispeval 23 točk, 21 skokov in kar 11 blokad. Carlos Boozer je k zmagi dodal 21 točk in 12 skokov, v gostujoči, ki je doživela že sedmi zaporedni poraz, pa sta prednjačila Jrue Holiday z 22 točkami ter Spencer Hawes z 20 točkami in 15 skoki.

Los Angeles Lakers so brez težav premagali Minnesoto s 116:94, najbolj učinkovit posameznik domače zasedbe, ki je trenutno na devetem mestu zahodne konference in se na vse kriplje trudi priboriti nastop v končnici (od osmouvrščenega Houstona ima dve zmagi manj), pa je bil Kobe Bryant s 33 točkami. Antawn Jamison je k zmagi prispeval 17, Jodie Meeks pa 16 točk. V gostujoči zasedbi sta bila najbolj učinkovita Portoričan Jose Barea z 20 točkami ter Španec Ricky Rubio, ki je dosegel po 13 točk in podaj, temu pa je dodal še osem skokov.

Phoenix Gorana Dragića bo jutri gostil Atlanto, Orlando Bena Udriha pa Houston.

NBA, izidi:

Indiana Pacers : Los Angeles Clippers 91:99
Chicago Bulls : Philadelphia 76ers 93:82
Los Angeles Lakers : Minnesota Timberwolves 116:94

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.