Šport > Košarka
7209 ogledov

Legenda zaradi Luke Dončića besna na dve NBA ekipi

Jerry West Youtube
Navijači Sacramenta in Phoenixa ne bodo navdušeni nad besedami enega največjih vseh časov, ki je brez zavor udaril po njihovih ekipah.

Legendarni Jerry West, čigar silhueta še danes predstavlja logo NBA lige, je še vedno šokiran, da so se pri Phoenixu in Sacramentu leta 2018 na NBA naboru odločili, da preskočijo Luko Dončića.

"O, moj bog! Še vedno ne morem verjeti, da ga je bil kdo pripravljen izpustiti iz rok. Ne morem," je v najavi intrevjuja, ki bo v celoti izšel to nedeljo, izjavil eden največjih igralcev v zgodovini lige. Sam naj bi bil namreč takoj prepričan, da bo deček iz Slovenije postal pravi superzvezdnik.

Luka Dončić Mavs Jazz | Avtor: Profimedia Profimedia

Trenutni član upravnega odbora Los Angeles Clippers ter nekdanji 14-kratni udeleženec tekme vseh zvezd je za oddajo "Getcha Popcorn Ready With T.O. and Hatch" na televizijski mreži Fubo Sports Network razkril, da je od prvega trenutka, ko je zagledal Luko, v njegovi igri zagledal nekatere elemente Kobeja Bryanta.

Prav tako kot Kobe naj bi po Westovem mnenju Luka kljub mladim letom dominiral proti dosti starejšim nasprotnikom in je bil prepričljivo najboljši igralec na naboru. "Bil je unikaten deček. Že pri 15 letih je v Evropi nastopal proti pravim možem," je razložil Terrellu Owensu in Matthewu Hatchettu, ki sta pripravila pogovor s 83-letno legendo Jezernikov iz Los Angelesa, pri katerih je preživel celotno kariero.

Luka Dončić Adam Silver nabor | Avtor: Epa Epa

West tako ni mogel verjeti, da so se Suns odločili za DeAndre Aytona ter Kings za Marvina Bagleya, obenem pa ni odpustil niti Atlanti, ki je izbrala Dončića kot tretjega, a ga je kasneje poslala v Dallas v zameno za Traeja Younga. West je ob tem lahko le začel zmajevati z glavo. "Imel je komaj 15 let in ni zgolj tekmoval, temveč je blestel!"

Komentarjev 1
  • George_Herrera 14:16 10.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦