Šport > Košarka
1631 ogledov

"Luka in jaz sva lahko nekaj posebnega"

Luka Dončić in Kristaps Porzingis Instagram
"Luka in jaz lahko poskrbiva še za višjo raven," pravi Latvijec.

Latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis si je na klopi Dallasa zdaj od blizu ogledal že nekaj tekem v katerih je dirigentsko paličico pri Teličkih vihtel Luka Dončić. Nekdanji košarkar New Yorka, ki naj bi vodilnim možem franšize iz Teksasa, že obljubil dolgoletno sodelovanje, je navdušen ob misli, da bo lahko zaigral s Slovencem.

"Najprej naj povem, da sem zelo vesel zanj. Vesel sem, da je prišel v to ligo in tako hitro vplival nanjo. To je povzročilo, da komaj čakam vrnitve na parket in igranja z njim. Mislim, da sva lahko zelo specialen par," je o prihodnjem sodelovanju s slovenskim košarkarjem dejal Porzingis.

Ta po besedah vodstva Dallasa v tej sezoni še ne bo tvegal nastopa za ekipo po dolgotrajni poškodbi kolena. Latvijec je moral na operacijo natanko pred letom dni, zdaj pa budno spremlja Dončićeve poteze: "Vizualiziram, kako bo igrati z njim in ostalimi fanti. Vzhičen sem zaradi videnega. Vendar se trenutno še vedno nahajam v težki situaciji. Želim si pomagati ekipi in sodelovati v športu, ki ga ljubim. A položaj je pač takšen, kakor je in ostati moram potrpežljiv. Moram skrbeti za svoje koleno in svoje telo, da bi se vrnil še boljši kot prej," pravi Latvijec. 

Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Porzingis meni, da bi se lahko Mavericks v štirih, petih letih znova borili za naslov prvaka v ligi NBA. "Cilj je osvojitev prvenstva. Pravzaprav je to edini cilj. Prvi korak je uvrstitev v končnico, moramo delati korak za korakom in se marsikaj naučiti, nato pa osvojiti ligo."

Po predvidenem scenariju bo z NBA igrišč odsoten kar 20 mesecev. "Zelo težko je biti tako dolgo odsoten. Ni lahko. Najtežja stvar je psiha, ko ne moreš tako dolgo igrati. Biti z ekipo, ob tem pa veš, da ji ne moreš pomagati na igrišču, je resnično, resnično težko. Nisem si mislil, da bo tako hudo, a zdaj že vidim svetlobo na koncu predora. Moram ostati potrpežljiv. Trdo delam na tem, da se vrnem na 110 odstotkik, Luka in jaz pa lahko celotno zadevo spraviva na naslednjo raven."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice