Šport > Košarka
3778 ogledov

"Luka je Porzingisa spremenil v drugo violino"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Poznavalci so izluščili dva kandidata, ki bi lahko Luki Dončiću v prihodnosti konkurirala za naziv najboljšega košarkarja na svetu.

Luka Dončić se bo po mnenju NBA poznavalcev nekoč okitil s priznanjem za najkoristnejšega igralca v ligi (MVP), vendar bo imel pri zasledovanju tega cilja hudo konkurenco. O tem sta v oddaji First Take razpravljala priznana košarkarska analitika Stephen A. Smith in Max Kellerman.

Čeprav je košarkar Dalasa nanju naredil velik vtis, pa vlogo favorita pripisujeta drugima vzhajajočima zvezdama lige NBA. Smith se nagiba k 22-letniku v vrstah Boston Celtics Jaysonu Tatumu, Kellerman pa k prvemu izboru drafta, 19-letnemu članu New Orleans Pelicans Zionu Williamsonu.

Zion Williamson | Avtor: Epa Epa
"Izbral bi Ziona, ker so njegove atletske sposobnosti res nekaj posebnega. Še vedno je otrok, vendar je že zdaj boljši od povprečnega All-Star igralca. Tudi Luka je še otrok. MVP kandidat pri 21 letih. Tudi on ima še veliko prostora za rast. Vse kaže, da bo postal še boljši strelec. Luka ima številke, njegova ekipa zmaguje tudi brez Kristapsa Porzingisa. Glede na njegovo starost pričakujem, da bo v nekem trenutku vsaj nekaj časa veljal za najboljšega igralca na svetu," je dejal Kellerman.

"Ne morem zanikati, da je Luka Dončić odličen košarkar. O tem ni nobenega dvoma. Tudi Rick Carlisle (trener Dallas Mavericks, op. a.) pravi, da je povlekel genialo potezo, ko je prenehal trmoglaviti in žogo prepustil Luki. Februarja Lukove krstne sezone se je vprašal: 'Kaj hudiča počnem? To je naš organizator igre.' Posledično se je Luka snel z verige, toda jaz se nagibam k Jaysonu Tatumu. Višji je od Luke in občutno boljši v obrambi. Pri metu za tri točke je skoraj 40-odstoten, kar je občutno bolje od Luke. Vsi radi gledamo njegove 'step-back' trojke, vendar ni tako natančen kot Tatum. Tatum ima vse. Všeč sta mi tako Zion kot Luka. Oba imata potencial, vendar bi bila napaka, če ne bi zraven prištevali tudi Tatuma," je menil Smith.

Jayson Tatum | Avtor: Profimedia Profimedia
Kellerman je nato sogovorca opomnil na Dončićev doprinos. "Jayson je v nekaterih pogledih res boljši kot Luka, toda Luka je mlajši in dosega boljše rezultate. Luka je streljaj oddaljen od povprečja trojnega dvojčka s skoraj 30 točkami. To počne v zahodni konferenci v ekipi, ki zmaguje precej več kot izgublja. Porzingisa je spremenil v drugo violino. Ob Luki dobiš občutek, da gledaš genija. Tako kot sta bila posebna Magic Johnson in Larry Bird, enak občutek imam pri Luki. Zame je Zion prvi, Luka tesno drugi, Tatum tretji," je dejal, a je Smith tako kot ponavadi vztrajal pri svojem.

"Zame je Zion tretji. Takole bom rekel. Če gledamo skozi prizmo blagovne znamke, bo Luka največji, ker je globalen. V tem pogledu je Luka zmagovalec, a če sodimo samo njihovo igro, ne bi izključil Tatuma," je zaključil.

 

Komentarjev 3
  • albert 12:04 22.maj 2020.

    Luka še ni pokazal vsega,ker so ga v ekipi zabremzali. Njegovo poigravanje z tekmeci šele pride na vrsto.

  • mihatirs 06:58 22.maj 2020.

    d e b i l i...opevat Ziona po 15ih tekmah je smešno...dečko bo dober, vprašanje pa koliko časa bo zdržal...ko ga bo pokrival malo bolj gibčen in večji do njega bo imel težave!

Sorodne novice