Šport > Košarka
1384 ogledov

"Luka je vedno nasmejan"

dennis smith Print Screen
Slovenski košarkar je navdušil v okviru priprav na novo sezono severnoameriške lige NBA.

Če gre soditi po njegovih predstavah na pripravljalnih tekmah ekipe Dallas Mavericks, se za prihodnost Luke Dončića ne gre bati.

Luka Dončić Dallas Mavericks Nore poteze Šport Strahovi so bili odveč, Dončić je preprosto izjemen

Vsestranski slovenski košarkar, ki po besedah trenerja Ricka Carlisla lahko na igrišču zasede katerikoli položaj z izjemo centra, se je na uvodnih tekmah dokazal s koši, podajami in atraktivnimi potezami.

Dončić je v Dallasu spletel prijateljske vezi z organizatorjem igre Dennisom Smithom, Jr., s katerim sta na srečanju s Charlotte Hornets poskrbela za eno najlepših potez na srečanju.

"Občasno se druživa in skupaj igrava košarko. Prijateljstvo se razvija," je o odnosu z 19-letnim Slovencem spregovoril Smith in dodal: "Vidi se, da je mlajši, vendar je super fant. Uživa v dobri družbi. Vedno je nasmejan. Verjamem, da lahko pripomoreva k uvrstitvi v končnico, kar bi bilo nekaj izjemnega za dva mlada branilca."

Z dosedanjimi predstavami je zadovoljen tudi predsednik franšize iz Dallasa Donnie Nelson, vendar poudarja, da pravi test šele prihaja.

"Luka Dončić je eden najprepoznavnejših košarkarjev, ki so se ligi NBA pridružili iz Evrope. Okoli njega je veliko pompa, kar pa ne pomeni čisto nič, saj bo moral začeti z ničle."

"Veselim se izziva. Ko govorijo, da mi ne bo šlo, odvrnem 'bomo videli'. Dokazati se moram na igrišču. Ne glede na to, katerega po vrsti so te izbrali na naboru, treba se je dokazati na parketu."

Luka Dončić

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice