Šport > Košarka
14 ogledov

Maljković: "Imamo velike padce v igri"

slovenija dragić calderon  španija košarkarska reprezentanca EPA
Slovenski košarkarji so se na drugi tekmi proti Španiji bolje zoperstavili, a zmrznili v zadnji četrtini (7:24). "Mislim, da smo se na teh dveh tekmah veliko naučili in se bomo hitro pobrali," obljublja Erazem Lorbek, medtem ko selektorja Božidarja Maljkovića skrbijo nihanja v igri.

"Imamo velike padce v igri, se pravi dobre trenutke tako v obrambi kot napadu, žal pa nam manjka več konstantnosti. Imamo igralce, ki so preveč odvisni od tega, kako začnejo tekmo v napadu. Če zgrešijo nekaj metov ali jim sodniki ne piskajo prekrškov, ne reagirajo dobro, saj se začnejo naslanjati na individualne akcije, mete na koš in skratka ne delujemo kot ekipa, zato lahko tekmec na hitro naredi veliko razliko. To je običajno za ekipe, ki prvič igrajo skupaj," težave slovenske košarkarske reprezentance izpostavlja selektor Božidar Maljković, potem ko so v tretji četrtini druge pripravljalne tekme s Španijo s consko obrambo tekmeca zaustavili in ujeli priključek, nato pa v zadnji četrtini ob agresivni španski obrambi povsem odpovedali.

Druga težava Slovenije je premalo izkušenih igralcev, kar je izpostavil Erazem Lorbek, ki je dal 10 točk in imel 11 skokov. "Danes se je dobro videlo, da ima Španija precej daljšo klop. Pau Gasol je odigral zelo dobro partijo in bil pomemben člen v reprezentanci Španije, ki je trenutno boljša ekipa od naše. Mislim, da smo se na teh dveh tekmah veliko naučili in da se bomo hitro pobrali. Po drugi strani pa smo v tretji četrtini dokazali, da smo kar dobro pripravljeni in da lahko igramo tudi proti najmočnejšim evropskim reprezentancam."


"Klasična tekma s Španijo. Vseskozi si blizu, nato pa si privoščiš nekaj slabših minut in sledi kazen,"
je povedal Goran Jagodnik, ki je prispeval osem točk. "V tretji četrtini smo jih presenetili, se jim približali na vsega tri točke, nato pa izgubili nekaj žog in takoj je bilo minus 15. Proti takim ekipam moramo igrati bolj potrpežljivo in paziti na izgubljene žoge, saj se je po visokem zaostanku težko vrniti v igro. Španija je res vrhunska ekipa in proti takim moraš igrati v istem ritmu vseh 40 minut."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.