Šport > Košarka
18 ogledov

Markota: "Mesece poslušam zgolj laži"

Olimpija Siena trening Stožice Markota Boštjan Tacol
V odsotnosti Gorana Jagodnika Olimpijin kapetan Damir Markota je odprl srce. Hrvat je takoj po tekmi s Širokim Brijegom odpotoval iz Ljubljane, kamor se, kot trenutno kažejo stvari, ne namerava več vrniti.

"Finančne težave se vlečejo še od prejšnje sezone in slej ko prej prideš do točke, ko ne vidiš več poti, po kateri bi šel naprej. Potem so začeli usihati rezultati, padala je igra, odhajati so začeli soigralci. Dogaja se prava blamaža kluba. Mar veste, da so to sezono vsi dobili vsaj eno plačo, Goran Jagodnik in jaz pa nobene? Da ne govorim o tem, da so mi dolžni še za prejšnjo sezono. Ko bi vsaj kdo pokazal kanček odnosa, tako pa že mesece poslušam zgolj laži," je v pogovoru za Delo dejal Damir Markota, hrvaški krilni center, ki je (bil) eden redkih staroselcev iz lanske sezone. Zdaj obžaluje, da se je podpisal pod novo Olimpijino pogodbo.

"Plače nisem dobil od aprila. Najprej so mi zagotovili, da bodo vse rešili do 15. avgusta, nato do začetka sezone. Zdaj res ne vidim več konca lažem, ki jih poslušam že mesece. Zakaj bi bil jaz edini bedak, ki bi ostal na barki, s katere vsi skačejo. Pred dnevi sem bil še proti stavki, zavzemal sem se za pogovore, a ko vidiš, da moštvo zapusti eden, pa nato drugi soigralec, na koncu še Varda, torej domala cela peterka, nimaš več razloga za vztrajanje. Sistem se ruši v celoti. Zdaj obžalujem, da sem bil pred sezono tako nespameten, da sem kljub zaostalim dolgovom sploh sprejel novo ponudbo," je dodal Švedžo, ki bi pod določenimi pogoji vseeno ostal: "Če bi prej dobil vsaj eno plačo in s tem videl, da mislijo resno, ne bi odšel. Klical me je že direktor Janez Rajgelj, a pravi, da mi do 20. januarja ne more ničesar zagotoviti. Pravi, da se bova še slišala, vendar ne vidim možnosti za vrnitev. Jutri (torek, op. p.) nameravam vložiti tudi tožbo zaradi neizplačanih obveznosti. Res žalostno, da klub kot pravna oseba ne more pri banki dobiti 100 tisoč evrov kredita, da bi igralcem pokril plače za vsaj en mesec, približno toliko je bil namreč mesečni proračun za igralski kader. Res pa je, da ne poznam ozadja."

Komentarjev 1
  • JackD 23:50 05.december 2011.

    Šveđo legenda. Vidi se, da mu ni vseeno za klub. Škoda, ker so ga tako nategovali. No pa saj so nas navijače tudi. Ampak oni vseeno živijo od tega. Zame bo Markota eden izmed igralcev, ki se bom z veseljem ...prikaži več spominjal njegovih iger v zelenem dresu.