Šport > Košarka
11 ogledov

Med 92 igralci tudi dva Slovenca

beno udrih EPA
V košarkarski ligi NBA bo v letošnji sezoni nastopalo rekordnih 92 tujcev iz 39 držav, med katerim sta tudi Goran Dragić (Phoenix Suns) in Beno Udruih (New York Knicks).

Nova sezona lige NBA, ki je v noči na sredo ponovno odprla svoja vrata, je zabeležila nov rekord, saj letos v najmočnejši košarkarski ligi na svetu nastopa kar 92 tujcev in 29 držav. Kar 27 od 30 ekip ima v svojem moštvu vsaj enega tujca. Prejšnji rekord so zabeležili v sezoni 2010/2011, ko je bilo na seznamu lige 84 tujih košarkarjev iz 28 držav.

Največ tujcev - kar 10 - ima moštvo San Antonio Spurs, kjer med drugim igrata Argentinec Manu Ginobili in Francoz Tony Parker. Sledita Cleveland Cavaliers in Minnesota Timberwolves s šestimi, Milwaukee Bucks pa jih ima pet.

Največ Francozov in Kanadčanov

Najbolj zastopana država je ponovno Francija, ki ima v ligi NBA devet košarkarjev. Sledi Kanada z osmimi, Avstralija in Španija s petimi ter Brazilija, Argentina, Italija, Rusija in Turčija s štirimi. Prvič bo imela svojega predstavnika tudi Makedonja (Pero Antić), medtem ko naši južni sosedi Hrvati nimajo predstavnika.

Med druščino tujih košarkarjev sta tudi dva Slovenca - Goran Dragić igra za Phoenix Suns, Beno Udrih pa bo v velikem jabolku branil barve New York Knicks. Gogi je na prvi tekmi proti Portland Trail Blazers dosegel 26 točk, šest skokov in devet podaj, Beno Udrih pa je za zmago kratkohlačnikov proti Milwaukee Bucks prispeval dve točki, skok in dve podaji.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:34 31.oktober 2013.

    Odjebite z tem Udrihom. On Slovenc ni in ne bo nilkoli več . Najboljše mu je da vzame USA državljanstvo in ostane tam kjer je !1