Šport > Košarka
51 ogledov

Miami v finalu lige NBA

miami heat bosh EPA
Miami je na odločilni sedmi tekmi košarkarske lige NBA premagal Boston v finalu Vzhoda in se tako zavihtel v finale lige NBA, kjer se bo pomeril z Oklahomo. Prva tekma bo v sredo zjutraj.

Košarkarji Miami Heat so drugi finalisti velikega finala severnoameriške košarkarske lige NBA. Ponoči so na domačem parketu na sedmi tekmi polfinala premagali Boston Celtics 101:88 in napredovali v finale s skupnim izidom 4:3 v zmagah. Miami se bo v finalu meril s košarkarji Oklahoma City Thunder, ki je v polfinalu premagal San Antonio Spurs s 4:2 v zmagah. Finalna serija se bo začela v sredo v Oklahomi.

LeBron James je dosegel 31 točk in primaknil še 12 skokov, njegov Miami pa se je pobral po 11 točkah zaostanka. "Veselimo se naslednjega izziva. Da osvojimo prvenstvo, bo naša skupna naloga. Zanjo bomo odgovorni vsi, od prvega do 15. igralca,“ je dejal James po zmagi nad Bostonom, ki ga je popeljala v drugi zaporedni finale NBA. Lani je Miami klonil pred Dallasom.
Dwyane Wade je zbral 23 točk, Bosh pa jih je dodal 19, hkrati z Jamesom pa je trojica velikih prispevala odločilni delež, da se je tekma v zadnji četrtini prelomila na stran Miamija. Na začetku četrte četrtine sta bili moštvi izenačeni na 73:73.

Pri Bostonu je s trojnim dvojčkom blestel Rajon Rondo (22 točk, 10 skokov, 14 podaj): "Dajte jim zasluge, saj so namreč povsem zasluženo v finalu. Tokrat so igrali predvsem odlično ekipno in so zasluženo v finalu." Veliko bolj razočaran je bil Ray Allen (15 točk): "To je najslabši občutek, ki ga v tem trenutku čutimo v naših življenjih in karierah. Ena ekipa na koncu zmaga na zadnji tekmi. Veliko smo prestali. Zmagali smo veliko tekem do te točke in smo se težko borili, da smo se obdržali skupaj."

Liga NBA, finale Vzhoda, 7. tekma:

Miami Heat : Boston Celtics 101:88 /4:3/
James 31, 12 sk., Wade 23, Bosh 19; Rondo 22, 10 sk., 14 pod., Pierce 19, Bass 16

*v poševnicah je izid v zmagah, Miami je napredoval v finale NBA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.