Šport > Košarka
1179 ogledov

Morebitni prvi izbor razmišlja, da ne bi odšel v ligo NBA

Zion Williamson
Na loteriji za nabor lige NBA je imel največ sreče New Orleans, a ...

S torka na sredo so določili, kdo bo imel pravico do prvega izbora na draftu lige NBA, sreča pa se je nasmehnila franšizi New Orleans Pelicans. Največ možnosti za prvi pick je sicer imelo naslabše moštvo minule sezone New York Knicks, a mu tokrat ples kroglic ni šel na roko.

Razočaran je bil tudi Zion Williamson, ki naj bi bil po predvidevanjih strokovnjakov tokrat izbran kot prvi. Razočaranje pri najbolj talentiranem univerzitetnem košarkarju naj bi bilo celo tolikšno, da razmišlja o vrnitvi na univerzo Duke in še enoletnem igranju v ligi NCAA. Williams je pričakoval, da bo pri Knicks združil moči z vsaj še enim velikim zvezdnikom, New York bo med sezono najverjetneje poskušal v svoje vrste kot prosta igralca pripeljati Kevina Duranta in Kyrieja Irvinga, v ekipi pa je že nekaj obetavnih košarkarjev, predvsem novinca iz te sezone Kevin Knox in Alonzo Trier ter Dennis Smith Jr., ki je sezono začel ob boku Luke Dončića v Dallasu.

Zion Williamson Video Šport 'Novi LeBron James' ostal brez univerzitetnega naslova

Vsak igralec, ki se prijavi na nabor, ima pravico svojo prijavo umakniti do 10. junija, če že ni začel sodelovati z agentom, ali pa podpisal kakšne od sponzorskih pogodb. Williamson, ki se ga je že oprijel nadimek 'novi LeBron James', tega ni storil. Motivacijo za vrnitev na univerzo Zionu predstavlja tudi neuspeh Duka v minuli sezoni, ko se Blue devils niso prebili na zaključni turnir četverice v ligi NCAA. 

Takšna odločitev bi vsekakor povsem uničila načrte Pelikanov iz New Orleansa, ki še vedno niso razčistili sage z Anthonyjem Davisom, ki je zahteval odhod iz kluba.

Za Williamsona bi vrnitev na univerzo sicer predstavljala določeno tveganje. Kot prvi izbor na naboru, bi imel zagarantirano plačo v višini 8,12 milijona ameriških dolarjev, na univerzi pa ne sme sprejeti niti dolarja plačila. V minuli sezoni si je tudi poškodoval koleno, kar bi lahko bilo resno opozorilo. V primeru še hujših težav bi lahko namreč celo ostal brez NBA kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.