Šport > Košarka
54 ogledov

Muhič: "Brez 100 % financ ne gremo v projekt"

Krka je prvak! Anže Petkovšek
Izvrstna novica za oboževalce košarke iz Novega mesta. Občinski veljaki so tam mnogo bolj optimistični glede gradnje nove dvorane. "Do odobritev sredstev je še dolga pot," navdušenje kljub vsemu miri župan Alojzij Muhič.

Čeprav je pred tedni kazalo slabo, so Novomeščani očitno le bližje dvorani, s tem pa tudi tekmam evropskega prvenstva 2013. Župan Alojzij Muhič je v ponedeljek opravil sestanek na pristojnem ministrstvu, kjer je pojasnil, da se občina trudi pridobiti začasno gradbeno dovoljenje za dvorano, ki bi omogočalo črpanje državnih sredstev. Finančno pomoč pa je obljubil zvesti športni mecen. "Odzvala se je Krka," je za Slovenske novice dejal Muhič, isti vir pa navaja potrditev Krke, da ta projekt podpira že od vsega začetka.

"Pobuda je bila podana s strani ministrstva in košarkarske zveze, ki sta sodelovali na tem
sestanku, da nadaljujemo s pridobivanjem gradbenega dovoljenja, ki je osnova za pridobitev
sredstev iz državnega proračuna," je na 12. seji občinskega sveta še pristavil Muhič. "Druge izbire v tem trenutku nimamo. Do odobritev sredstev je še dolga pot in dokler ne bomo imeli stoodstotno postavljene finančne konstrukcije, ne bomo šli v izvedbo projekta. Če bodo sredstva, bomo k temu pristopili, če pa jih ne bo pa ne bomo pristopili. Stroški občine do takrat so 170 tisoč evrov za spremembo namembnosti zemljišča, ki ga moramo plačati državi. To bomo plačali takrat, ko bodo zagotovljena sredstva v občinskem proračunu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.