Šport > Košarka
22 ogledov

Murić: Bolgare pahniti v napake

slovenija zbor 2010 ep litva edo murić Anže Petkovšek
Edo Murić, mlado krilo iz Ljubljane, bo doživel debi na evropskih prvenstvih v članski zasedbi. "Dvoboj z Bolgari je izjemno pomemben, z zmago pa bi lahko bolj sproščeno odigrali naslednje tri tekme, ki so na papirju tudi nekoliko lažje," razmišlja košarkar Krke. Tekma z Bolgarijo se začne ob 17. uri.

Zdaj že vse veste o Bolgarih. Kako boste zaigrali proti njim?
Poskušali bomo ustaviti njihove protinapade, z našo hitro in agresivno igro jih bomo poskušali prisiliti v delanje napak. Imajo zelo dobro ekipo. Brata Ivanov gresta v napadu vselej na skok, zato moramo paziti na odbite žoge pod našim obročem. Če bomo pokazali pravi obraz, ne bi smeli imeti težav. Zaradi njihove ozke obrambe bo treba zadeti tudi nekaj metov od daleč. Imajo štiri ključne igralce. Tu sta brata Ivanov, Filip Videnov in organizator igre Earl Rowland. Njih je treba zaustaviti in večina dela bo opravljena, saj nimajo veliko igralcev v rotaciji. 

Prva tekma na prvenstvu je ponavadi še nekoliko bolj pomembna.
Tako je. Vse reprezentance še računajo na preboj v drugi krog. Vsak ima svojo računico. Gre za težko tekmo, vselej je prisotna tudi trema. Dvoboj z Bolgari je izjemno pomemben, z zmago pa bi lahko bolj sproščeno odigrali naslednje tri tekme, ki so na papirju tudi nekoliko lažje.

To za vas pravzaprav ni prvo EP. Na Poljskem ste bili v selekciji nadarjenih evropskih košarkarjev, ki jih je na treningih vodil Svetislav Pešić. Razlika je verjetno kar precejšna?
Zelo sem vesel, da mi je uspel ta preskok. Spomnim se, kako sem nekatere košarkarje gledal na Poljskem. Takrat sem užival ob igrah naše reprezentance, še posebej me je navdušil Erazem Lorbek na tekmi s Hrvaško, zdaj pa že igram z njim in vsemi ostalimi. Takrat sem jih gledal iz 15. vrste, zdaj pa treniram z njimi. Komaj čakam, da se začnejo tekme in pridejo prve zmage.

V sobi ste skupaj z Lukom Rupnikom. Kaj počneta v prostem času?
Pogledava kakšen film, nekaj časa se druživa tudi s starejšimi. Včasih povedo tudi kakšno smešno zgodbico. Čim več poskušava pobrati od starejših in čim več poskušava počivati. Hotela ne zapuščamo, saj vreme tu v Litvi zaenkrat ni ravno najboljše.

Kar v nekaj reprezentancah so se pritožili nad nastanitvijo. Kako je z vami?
Hotel je kar v redu. Več kot toliko sploh ne potrebujemo. Vem, da so ostali fantje že bili tudi v boljših hotelih, ampak zame je čisto v redu. Jaz imam podaljšano posteljo, za druge pa ne vem. V najini sobi je Luka dobil krajšo posteljo. Sem pač starejši (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.