Šport > Košarka
214 ogledov

Na obzorju širitev lige NBA?

Harlem Globetrotters Epa
Slovita akrobatska košarkarska ekipa si utira pot v ligo NBA.

Harlem Globetrotters se želijo pridružiti severnoameriški košarkarski ligi NBA. Komisarju lige Adamu Silverju so poslali pismo, v katerem so ga prosili za razmislek o tem, da bi jih pridružili najmočnejši košarkarski ligi na svetu in jim s tem dali nagrado za njihov prispevek k razširitvi košarkarske igre po svetu.

Globetrotters so bili ustanovljeni leta 1926 in so najbolj poznani po ekshibicijskih tekmah, igrali so jih na tisoče v 122 državah. Poleg tega so poskrbeli tudi za zgodovinske mejnike v boju za pravice temnopoltih, je navedla francoska tiskovna agencija AFP.

Tako je član Globetrotters Nathaniel Clifton leta 1950 postal prvi temnopolti košarkar, ki je podpisal pogodbo z eno izmed ekip NBA. Istega leta pa je drug član Globetrotters Chuck Cooper postal tudi prvi igralec afriških korenin, ki ga je ena izmed ekip izbrala na naboru novincev; odšel je k Boston Celtics.

Seattle velja za mesto, ki bi lahko dobilo ekipo v NBA, saj nima moštva v ligi, odkar so se SuperSonics leta 2008 preselili v Oklahomo City.

Harlem Globetrotters | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice