Šport > Košarka
1252 ogledov

Na prvi finalni tekmi Partizan vodil že za 22 točk, na koncu vseeno drama

Partizan : Crvena zvezda Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović
Partizanu prva finalna tekma v ligi Aba.

Košarkarji beograjskega Partizana so na prvi finalni tekmi končnice lige Aba premagali Crveno zvezdo z 88:80 (29:21, 56:36, 73:61). Druga tekma med mestnima tekmecema bo v četrtek, 15. junija. V finalu se igra na tri zmage, naslov brani Crvena zvezda.

Obračun najbolj uspešnih ekip v regionalni ligi - obe imata po šest končnih zmag - so bolje pričeli črno-beli. Že na koncu uvodne četrtine so povedli za 13 točk (29:16), ob koncu druge pa za 22 (54:32).

Izbranci Željka Obradovića so nato v drugi polovici tekme močno popustili, kljub nekaterim kritičnim trenutkom pa odbili vse napade tekmecev iz rdečo-belega tabora, ki se jim je v 37. minuti približal na šest točk (77:83). Partizan je v prelomnih trenutkih dvoboja pred 18.324 gledalci v beograjski Areni le strnil svoje vrste in na svoj račun vpisal prvo zmago v finalni seriji.

Partizan : Crvena zvezda | Avtor: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Pri Partizanu sta bila najbolj učinkovita Američana Zach LeDay s 24 in Kevin Punter z 19 točkami, pri Crveni zvezdi pa Ognjen Dobrić s 17 in Argentinec Facundo Campazzo s 15 točkami in desetimi asistencami.

Partizan je v četrtfinalu izločil Studentski centar iz Podgorice, ki ga od leta 2021 vodi slovenski strokovnjak Andrej Žakelj, v polfinalu pa ljubljansko Cedevito Olimpijo. Crvena zvezda se je med štiri uvrstila po zmagi nad Zadrom, v polfinalu pa je bila boljša od Budućnosti iz Podgorice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice