Šport > Košarka
35 ogledov

Nachbar: "Košarki skušam čim več vrniti"

nachbar košarkarski tabor kamp
1/14
www.bokinachbar.com
Slovenski košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar v Kopru tradicionalno pripravlja košarkarske tabore. Trenutno poteka prvi teden. Zbranih je 63 otrok, približno toliko pa jih pričakuje tudi na drugem tednu. Veliko pozornosti posveča tudi osebam s posebnimi potrebami.

"Imeli smo zelo uglednega gosta, Neala Meyerja, direktorja NBA Europe, ki je bil navdušen nad tem, kaj počnemo na kampu. Zelo sem vesel, da smo uspeli vse izpeljati po zamislih. Želimo si vzpostaviti sodelovanje z NBA, ki pa zahteva kopico stvari, preden sodelovanje steče. Potem ko je Meyer videl, na kakšen način delamo, in bil zares odkrito presenečen, se mi zdi, da so nam vrata na stežaj odprta. Da smo vse tesneje povezani z NBA. Eden naših ciljev je, da bi na naš tabor redno prihajali NBA-trenerji kot mogoče v prihodnje tudi NBA-igralci. Da jih otroci vidijo v živo. Ne gre nam za lastno promocijo in tolčenje po prsih, ampak za to, da poskušamo naši košarki čim več vrniti," je, zelo zadovoljen z dnevom odprtih vrat na svojem taboru, razlagal Boštjan Nachbar, ki izjemno veliko pozornosti s svojimi sodelavci posveča osebam s posebnimi potrebami, in sicer v okviru projekta Življenje je košarka.

"Dokazujemo, da košarka poveže ljudi"

Varovanci varstveno-delovnih centrov iz Nove Gorice, Kopra, Kranja in Idrije so bili tako tudi tokrat gostje Bokijevega tabora. Novogoriški in koprski varstveno-delovni center sta igrala tekmo proti kranjskemu in idrijskemu. Primorcem se je pridružil Nachbar, "Severu" pa Smiljan Pavić, ki je eden od gostov na taboru.

"To je postranska zadeva, ki je po naključju oziroma vzporedno postala glavna stvar kampa. Ta projekt se je čisto ločil od kampa. Naše osebje skozi leto pomaga varstveno-delovnim centrom, hodi na obiske, igra košarko. Varovanci omenjenih centrov se v našem kampu zberejo, odigrajo all stars tekmo, se predstavijo, pokažejo znanje. Nepopisno veselje je na njihovi in tudi na strani otrok v kampu. To druženje je super. Spomniti je treba ljudi, da so med nami tudi tisti, ki so drugačni in potrebujejo pomoč. Košarka je odlična stvar, ki lahko ljudi med sabo poveže. To dokazujemo," je dejal Boki, ki mu je ukvarjanje z otroki in osebami s posebnimi potrebami v izjemno veselje. Več utrinkov iz prejšnjih let najdete spodaj v povezanih člankih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.