Šport > Košarka
31 ogledov

''Naj zmagajo s svojo igro, ne z našimi napakami''

Filipovski Union Olimpija Fenerbahče Evroliga Stožice Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije odhajajo na drugo gostovanje v evroligi. V petek ob 16.30 po slovenskem času jih v predmestju Moskve čaka Himki, aktualni prvak evropskega pokala in finalist zadnjega ruskega prvenstva.

Po obetavnem začetku sezone, zmagi na uvodnem gostovanju v Cantuju in solidnih predstavah v jadranski druščini, so se nad ljubljanski klub zgrnili črni oblaki. Dva domača poraza v evroligi, neuspeh proti Cedeviti prav tako v Stožicah in v ponedeljek še četrti zaporedni poraz proti Igokeji so zeleno-bele pahnili v nezavidljiv položaj, iz katerega se bodo v Rusiji zelo težko izvlekli.

baynes union olimpija panathinaikos evroliga | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Čeprav strateg Sašo Filipovski pravi, da bo ekipa v Moskvi skušala odigrati čim boljšo tekmo in upala na presenečenje, pa je realnost precej bolj kruta. Omejen igralski kader, ogromna nihanja skozi štirideset minut, predvsem pa moč ruske zasedbe ne obetajo nič dobrega. "Igramo proti ekipi, ki je absolutni favorit. Gre za čvrsto moštvo z odličnimi posamezniki, ki igrajo fizično in hitro košarko. Dali bomo vse od sebe. Treba se bo zbrati in skušati vseh štirideset minut odigrati v istem ritmu. Naj nas premagajo s svojo igre, ne pa zahvaljujoč našim napakam," pravi Filipovski, ki tudi v Moskvi ne bo mogel računati na Sasuja Salina.

Da zmaje čaka zahtevno delo, se zaveda tudi Dražen Bubnić. "Trenutno smo v padcu forme. Po zadnjih porazih se moramo pobrati in prikazati podobne predstave, kot smo jih na samem začetku sezone. Upam, da bomo odigrali čim bolje in da se bo moral Himki krepko potruditi za načrtovani dve točki," pravi Bubnić.

V uvodnih treh krogih je Himki zabeležil dva poraza v gosteh (Fenerbahče, Cantu) in doma tesno premagal Real Madrid. Statistično gledano je najboljši hrvaški reprezentant Zoran Planinić, ki dosega v povprečju 13 točk na tekmo. Sledijo mu rojak Krešimir Lončar z 11,7 točke in 4 skoki, ameriški branilec Kelvin Rivers z 10,7 točke in ruski reprezentant Vitalij Fridzon z 9,3 točke. Pri Unionu Olimpiji je po treh krogih najboljši Aron Baynes s povprečjem 15,3 točke in deset skokov, Dylan Page ima povprečje 12 točk na tekmo, Klemen Prepelič 10,7 in Sasu Salin deset.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.