Šport > Košarka
2247 ogledov

Navijač letel iz dvorane: "V NBA ni prostora za to."

kyle lowry Getty Images
Navijač je na tretji tekmi finala lige NBA odrinil zvezdnika Toronto Raptors in ga zmerjal z grdimi besedami.

Toronto Raptors so na tretji tekmi finala najmočnejše košarkarske lige premagali branilce naslova Golden State Warrios (123:109), katerih tokrat ni rešilo niti 47 točk domačega zvezdnika Stepha Curryja.

Toronto Raptors Oracle NBA/Video Šport Curry zaman štel do 47, Toronto izkoristil težave Bojevnikov

V gostujoči ekipi, ki je v finalni seriji povedla z 2:1 v zmagah, sta bila najbolj razpoložena Kawhi Leonard s 30 in Kyle Lowry s 23 točkami. Slednji je bil v zadnji četrtini udeležen v incident, zaradi katerega so varnostniki iz dvorane vrgli enega od navijačev.

Lowry je reševal žogo pri vodstvu Toronta s 96:86 in pristal na gledalcih ob robu igrišča. Eden izmed njih ga je zgrabil za dres in pomagal ublažiti njegov pristanek, neka ženska pa je veterana potrepljala po hrbtu.

Nedaleč stran je sedel moški v modri majici, ki je iztegnil svojo levo roko in Lowryja po nepotrebnem odrinil. Košarkar Toronta se je pritožil pri sodnikih, vendar ni dosegel ničesar, po tekmi pa je za Associated Press dejal, da ga je moški za povrhu vsega še ozmerjal.

Tiskovni predstavnik domačega moštva Raymond Rider je potrdil, da so moškega, za katerega se je kasneje izkazalo, da gre za manjšinskega lastnika Golden State Warriors Marka Stevensa, še pred koncem tekme pospremili iz dvorane Oracle Arena.

"Tega se ne počne. Ni imel razloga, da bi se me dotaknil. Prav nobenega razloga ni imel, da se je stegnil čez dva stola in me nato še ozmerjal. V ligi ni prostora za takšne ljudi. Upam, da si ne bo ogledal nobene tekme več," je povedal Lowry.

V intervjuju za ESPN je še dodal, da bi morali takšnim navijačem prepovedati vstop na NBA tekme. "Ničesar ne smem storiti, da bi se zaščitil. Sicer v ligi dobro skrbijo za nas, upam, da bo dobil doživljenjsko prepoved," je povedal.

Četrta tekma bo prav tako v Oakladu, nato pa se serija seli nazaj v Kanado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.