Šport > Košarka
164 ogledov

Bojevniki v Oakland z lepo popotnico

Epa
Finalista lige NBA sta si razdelila uvodni dve srečanju v Torontu. Serija se zdaj seli v Oakland, kjer bosta na sporedu tretja in četrta tekma.

Košarkarji Golden State Warriors so izenačili veliki finale severnoameriške košarkarske lige NBA proti Toronto Raptors. Branilci dvojnega naslova prvakov so na drugi tekmi v gosteh v Kanadi le premagali Toronto s 109:104 ter izid v finalni seriji poravnali na 1:1 v zmagah.

Pri domačem Torontu je bil v ospredju Kawhi Leonard s 34 točkami in 14 skoki, medtem ko sta pri bojevnikih izstopala Klay Thompson s 25 točkami in Steph Curry s 23 točkami.

Naslednji dve tekmi bosta v dvorani Golden Stata Oracle. Naslov prvaka lige NBA bo osvojilo moštvo, ki bo prvo osvojilo štiri zmage.

barack obama | Avtor: Epa Epa
Glavna atrakcija druge tekme  niso bili Stephen Curry, Klay Thompson, Kawhi Leonard ali kontroverzni raper Drake, temveč bivši predsednik ZDA Barack Obama. Pred začetkom tekme v Torontu ga je publika glasno pozdravila in ga nagradila z vzkliki MVP, MVP, MVP, ki so običajno na športnih prizoriščih namenjeni najboljšemu igralcu.

Obama je znan kot velik ljubitelj lige NBA in soliden košarkar, ki tudi pri 57. letih rad prime žogo v roke in vrže na koš. Drugo tekmo finala med Toronto Raptors in Golden State Warriors si je ogledal z družbi predsednika domačega kluba Masaija Ujirija in komisarja lige Adama Silverja.

Videl je napeto tekmo, ki jo je odločil delni izid 18:0 na začetku drugega polčasa. Z njim so Warriors, ki v petem zaporednem finalu naskakujejo tretji naslov v nizu, prišli do trinajstih točk naskoka in ga zadržali vse do konca.

Toronto se je v zadnji minuti približal na dve točki zaostanka, a je Andre Iguodala pet sekund pred iztekom časa iz povsem neoviranega položaja zadel trojko, ki je pomenila izenačenje serije na 1:1.

Prvi zvezdnik Warriors ob izostanku Kevina Duranta, ki naj bi bil po poškodbi vendarle pripravljen za tretjo tekmo, Curry je po tekmi prilil olje na ogenj že sicer razgretim privržencem Toronta. "Malce podcenjujoče je, da so Iguodalo pustili povsem samega. V preteklosti je zadel že veliko odločilnih metov," je dejal Curry.

 | Avtor: Epa Epa

Domači rezervist Fred VanVleet se mu seveda ni opravičil, temveč je pojasnil, da se je ekipa tako odločila, saj je Iguodala do tedaj metal 1:14. "Bolje njega pustiti samega kot rasnega strelca, kot je Curry."

Med najbolj vročekrvne navijače Toronta sodi glasbenik Drake, ki je rojen prav v Torontu in ki je že vrsto let ambasador Raptors po celem svetu. Že na prvi tekmi se je s prve vrste sedežev tik ob igrišču verbalno loteval zvezdnikov Golden Statea, tokrat pa mu ti niso ostali dolžni. Po koncu tekme sta ga Kevin Durant in Klay Thompson, ki je tekmo predčasno zapustil zaradi poškodbe, počakala pred slačilnici in mu namenila nekaj sočnih.

Serija se bo nadaljevala v dvorani Oracle v Oaklandu v Kaliforniji; najprej v noči iz četrtka na petek in nato iz sobote na nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice