Šport > Košarka
140 ogledov

Začetek finala brez največjega zvezdnika

Kevin Durant Epa
V noči na petek po srednjeevropskem času se bo začel veliki finale najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Aktualni dvakratni zaporedni prvaki lige NBA Golden State Warriors na prvi tekmi velikega finala NBA proti Toronto Raptors ne bodo mogli računati na zvezdnika Kevina Duranta. Durant namreč še ni pripravljen po poškodbi mečne mišice, je po zadnjem treningu sporočil strateg Golden Stata Steve Kerr.

Luka Dončić pripeljal porsche 911 turbo S na dodelavo v tovarno Akrapovič Poklon Šport Luka Dončić: "Bravo, majstore!"

Durant, ki je v povprečju dosegal po 34,2 točke v končnici, je moral peto tekmo dvoboja s Houstonom v konferenčnem polfinalu zahoda predčasno končati v tretji četrtini, ko je začutil bolečine v mečni mišici. Od takrat še ni zaigral.

Golden State je brez Duranta v svojih vrstah zmagal na zadnjih petih tekmah. Bojevniki so s 4:2 v zmagah izločili najprej Houston, nato pa brez izgubljene tekme v finalu zahodne konference še Portland s 4:0. Golden State pa je na poti do velikega finala v prvem krogu končnice izločil še Los Angeles Clippers. Ob odsotnosti Duranta je vlogo nosilca prevzel Stephen Curry, ki je na zadnjih petih tekmah imel povprečje 36,5 točke.

Toronto je v svojem prvem velikem finalu, odkar se je pred 24 leti pridružil najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Tekme finalne serije se bodo tako prvič v zgodovini lige NBA igrale tudi v Kanadi. Prva tekma bo na sporedu v noči na petek v Torontu.

Toronto je za premierni veliki finale v konferenčnem finalu vzhoda izločil Milwaukee Bucks s 4:2 v zmagah. Pred tem so bili boljši od Philadelphie in Orlanda.

Toronto Raptors NBA/video Šport Zgodilo se je prvič v zgodovini

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.