Šport > Košarka
530 ogledov

V prvi peterki lige NBA tudi izjemni Srb, James šele v tretji

Nikola Jokić Reševalni pas/Twitter Nikola Jokić.
Srbski center Nikola Jokić je bil danes imenovan za člana idealne postave severnoameriške košarkarske lige NBA za redni del te sezone.

Član Denver Nuggets se je v naj postavi najmočnejše košarkarske lige znašel ob boku prvih imen pretekle sezone Giannisa Antetokounmpoja in Jamesa Hardena.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Epa Epa

Grški krilni center Antetokounmpo in branilec raket iz Houstona Harden sta bila edina soglasna izbora novinarjev. Štiriindvajsetletni Nikola Jokić, ki je letos v povprečju dosegal 20,1 točke, 10,8 skoka in 7,3 podaje, pa je na centrskem položaju v idealni peterici prehitel člana Philadelphia 76ers Joela Embida.

Preostala člana idealne postave letošnje sezone sta ostrostrelec Golden State Warriors Stephen Curry in zvezdnik Oklahome Thunder Paul George.

Stephen Curry | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V drugo postavo lige so se ob Embidu uvrstili Kevin Durant (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland Trailblazers), Kawhi Leonard (Toronto Raptors) in Kyrie Irving (Boston Celtics), v tretjo postavo pa Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Blake Griffin (Detroit Pistons), LeBron James (Los Angeles Lakers), Rudy Gobert (Utah Jazz) in Kemba Walker (Charlotte Hornets).

luka dončić Novinci Šport Luka Dončić prejel čisto vse možne točke NBA glasovanja Luka Dončić Hornets Mavericks Zlata generacija Šport Luka v zgodovino, to se v NBA ni zgodilo od časov Air Jordana

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice