Šport > Košarka
1896 ogledov

NBA zvezdnik: "Prodali so me za kopirni stroj."

kyle korver Epa
Ameriški košarkarski veteran je bil ob vstopu v ligo NBA predmet enega najbolj nenavadnih dogovorov v zgodovini.

Kyle Korver je eden najboljših strelcev vseh časov. Njegov karierni odstotek zadetih trojk znaša 42,9 odstotkov, kar ga uvršča na deveto mesto večne lestvice. V sezoni 2009/2010 je kot član Utah Jazz zadel kar 53,6-odstotka vseh metov izza črte, kar je še vedno rekord lige NBA.

Prihodnja sezona bo za 38-letnega veterana in nekdanjega udeleženca All-Star Tekme že 20. po vrsti. V NBA je igral za Philadelphio 76ers, Utah Jazz, Chicago Bulls in Cleveland Cavaliers. Lani je kot član košarkarske ekipe iz Salt Lake Cityja prispeval 9,1 točke na tekmo ob zanj skromnem 38-odstotnem metu za tri.

kyle korver | Avtor: Epa Epa

Korverja je kot člana univerzitetne košarkarske ekipe na Creightonu leta 2003 na naboru kot 51. izbralo moštvo New Jersey Nets. Mrežice so ga nato takoj prodale Philadelphii, kjer je nato igral pet sezon in se četrto leto proslavil kot najboljši izvajalec prostih metov v ligi.  

New Jersey se mu je takrat odpovedal za drobiž, Korver pa je podrobnosti bizarnega dogovora delil med obiskom svoje univerze, kjer je nagovoril novo generacijo diplomantov.

"Kot 51. so me izbrali New Jersey Nets. Takoj zatem sem izvedel, da so me prodali v Philly. Nisem prepričan, če je 'prodali' sploh pprava izbira besede. Kot sem kasneje izvedel, so mrežice del denarja porabile za pristopnino k poletni ligi, s preostankom pa so kupili kopirni stroj," je povedal Američan in nato razkril usodo famoznega kosa pisarniške opreme. "Stroj se je pred nekaj leti pokvaril. Jaz še vedno igram."

Nekdanji generalni direktor mrežic Rod Thorn je pred leti priznal, da so v moštvu naredili napako. "Za poletno ligo smo se odpovedali dobremu igralcu. Takrat smo to pač morali narediti. Vsaj tako poskušam racionalizirati našo odločitev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice