Šport > Košarka
430 ogledov

Zgodilo se je prvič v zgodovini

Kawhi Leonard Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Toronto Raptors so drugi finalisti lige NBA.

Po preobratu na šesti tekmi finala vzhodne konference so Toronto Raptors s 100:94 premagali Milwaukee Bucks in s tem po zaostanku 0:2 v zmagah prišli do svojega prvega velikega finala v zgodovini.

Za domačine so bile v dvorani Scotiabank Arena ključne zadnje tri minute tretje četrtine, ko so vodstvo gostov s 14 točkami zmanjšali na le -6 in ujeli priključek za zadnjih 12 minut. Najboljše moštvo rednega dela sezone je nato klonilo pod velikim pritiskom domačinov.

Prvi igralec domačih je bil Kawhi Leonard z 27 točkami, 17 skoki in sedmimi asistencami. Leonard je v zanj izjemni seriji v tretji četrtini prispeval 12 točk in devet skokov, tekmo pa je kljub nekoliko slabšemu metu (devet zadetih metov iz 22 poskusov, vključno z eno trojko iz osmih poskusov) zaključil kot prvi posameznik in tako nadigral grškega superzvezdnika v nasprotnem moštvu Giannisa Antetokounmpoja.

"Po zaostanku je bil naš cilj, da si vzamemo tekmo korak po koraku, vsak napad posebej," je po zgodovinski zmagi dejal Leonard. "Borili smo se do konca. Sodniške odločitve nam niso bile naklonjene, a se nismo predali."

"Čudežni Grk" je na drugi strani tekmo zaključil z 21 točkami in 11 skoki, poleg bolečega poraza pa si jo bo verjetno še dolgo zapomnil tudi po udarnem zabijanju Leonarda čez sebe sredi zadnje četrtine za vodstvo 87:79 Raptorjev.

"Njihov načrt je bil, da me podvajajo v obrambi in mi ne dovolijo najti pravega ritma," je dejal Antetokounmpo. "Nam na koncu ni uspelo dobiti bitke v skokih in priti do lahkih točk v protinapadu, zato smo izgubili vodstvo," je ocenil.

Za Toronto so pomembno prispevali še Pascal Siakam z 18 točkami, Kyle Lowry s 17 in tudi rezervist Fred VanVleet s 14 točkami.

Toronto se bo v svojem prvem velikem finalu odkar se je pred 24 leti pridružil najmočnejši košarkarski ligi na svetu pomeril s šestkratnimi prvaki Golden State Warriors. Ti so si že v noči na torek zagotovili napredovanje z zmago s 4:0 nad Portland Trail Blazers. Tekme finalne serije se bodo tako prvič v zgodovini lige NBA igrale tudi v Kanadi. Prva tekma bo na sporedu v noči na petek v Torontu.

NBA, konferenčni finale (šesta tekma):

VZHOD:
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 100:94 (18:31, 25:19, 28:26, 29:18)  /4:2/
Leonard 27 (17 sk), Siakam 18, Lowry 17 (8 as); Antetokounmpo 21 (11 sk), Lopez 18 (9 sk).

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice