Šport > Košarka
10 ogledov

NBA-jevci igrajo, NBA miruje

nba dobrodelna tekma james
1/7
Žurnal24 main
Na 100. dan t.i. lockouta, prenehanja vseh aktivnosti v ligi, so se zvezdniki severnoameriške košarkarske lige NBA zbrali v Miamiju in odigrali dobrodelno tekmo.

Zvezdniška trojka moštva Miami Heat - Dwyane Wade, LeBron James in Chris Bosh - je skupaj s košarkarji drugih klubov odigrala ekshibicijski dvoboj pred razprodano dvorano na eni od univerz. Srečanje je potekalo pod geslom Košarka se nikoli ne ustavi. Poleg omenjenih so med drugim prišli še Carmelo Anthony, Chris Paul, Amare Stoudemire, Kevin Durant, Russell Westbrook, Rajon Rondo, Rudy Gay ...

"Želeli smo pokazati navijačem, da nam zanje ni vseeno. Veseli smo, da lahko košarko približamo ljubiteljem tega športa, pa na kakršen koli način že," je dejal Wade, ki je bil v nasprotni ekipi kot James in je po podaljšku slavil zmago za točko (141:140). To poletje so košarkarji NBA odigrali več podobnih tekem zunaj siceršnjih dvoran, saj jim lockout prepoveduje, da bi igrali v svojih "domovanjih".

Vendar pa so za zdaj vodstvo lige in košarkarji še vedno na nasprotnih bregovih. Komisar NBA David Stern je že zagrozil, da bo, če do predvidenega začetka sezone, ki naj bi bil 1. novembra, ne bo dogovora, odpovedal prva dva tedna rednega dela sezone. "Seveda ne bi radi izgubili uvodnih dveh tednov, a ta čas ne kaže dobro," je dejal Stern.

"Ne morem reči, da smo bližje dogovoru, vendar smo sklenili, da se sestanemo tudi jutri in še naprej skušamo najti rešitev," je po nedeljskih pogovorih dejal predsednik združenja igralcev Derek Fisher iz ekipe Los Angeles Lakers. Lastniki ekip in igralci se ne morejo zediniti, kako bi si razdelili 3,8 milijarde dolarjev letnih prihodkov, prav tako nimajo istega pogleda na kolektivno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.