Šport > Košarka
1834 ogledov

NBA potrdila novico o Dončiću

Luka Dončić Epa
Luka Dončič ne bo manjkal.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se bo udeležil nabora severnoameriške lige NBA, ki bo v noči na petek v Brooklynu. Novico o tem, da bo Dončić med prisotnimi na tako imenovanem draftu, so za STA uradno potrdili pri NBA.

Devetnajstletni Dončić se po projekcijah trenutno giblje med drugim in petim mestom. Pravico prvega izbora je dobil Phoenix, drugi bo izbiral Sacramento, tretja Atlanta, četrti Memphis, peti Dallas in tako naprej. Po zadnjih informacijah naj bi ga vsaj kot tretjega izbrali Hawks.

Dončić bo dvanajsti Slovenec na naboru lige NBA. Pot je začel tlakovati Marko Milič, ki je bil leta 1997 triintrideseti izbor Philadelphie. Milič je nato dve leti igral za Phoenix Suns in kasneje kariero nadaljeval v Evropi.

Jr. NBA Marko Milič Šport Dončiću bo lažje kot Petroviću, sam bi v NBA preskočil Ferrarija

Preko velike luže so mu sledili Radoslav Nesterović, Primož Brezec in Boštjan Nachbar, ki je za zdaj še slovenski rekorder na izboru. Leta 2002 ga je Houston izbral kot 15. po vrsti. Do leta 2008 so na vrsto prišli še Sani Bečirović, Saša Vujačić, Beno Udrih, Erazem Lorbek, Uroš Slokar in Goran Dragić, ki ga je San Antonio izbral kot 45, a ga nato hitro zamenjal s PPhoenixom. Zadnji Slovenec na draftu je bil lani Vlatko Čančar (Denver, 49.).

Dončić je v Evropi osvojil praktično vse, kar se je dalo. Je evropski prvak s Slovenijo, evropski klubski prvak z Real Madridom, španski prvak ter hkrati MVP evrolige in španskega prvenstva.

Prenos nabora lige NBA, ki se bo začel ob 1. uri zjutraj, si lahko ogledate na programu SportKlub 1.

Komentarjev 1
  • Lovebites 18:23 20.junij 2018.

    Hebal vas doncic,a ste cist obsedeni in prf..... z njim.Dajte se malo ohladit