Šport > Košarka
7295 ogledov

NBA zvezdnik: "Postal sem Jehovova priča in zapuščam NBA"

Darren Collison Epa
Nepričakovana poteza NBA veterana, ki se je obrnil k veri in se odrekel milijonom.

Košarkar Darren Collison, ki je zadnjo sezono igral pri Indiana Pacers, je po 10 sezonah v ligi NBA zaključil svojo športno kariero, da bi se lahko posvetil veri.

"Kljub temu da ljubim košarko, se zavedam, da obstaja še nekaj pomembnejšega. To sta moja družina in vera. Postal sem Jehovova priča, vera mi pomeni vse. Tako uživam v prostovoljstvu in pomaganju drugim. Tega se ne da izmeriti, zato zapuščam ligo NBA."

Darren Collison | Avtor: Epa Epa

Collison je v svoji karieri do zdaj zaslužil 43 milijonov dolarjev, v prihajajoči sezoni pa mu je pogodba zagotavljala med 10 in 12 milijonov dolarjev, toda nekatere stvari so za Collisona pomembnejše.

"Za vedno bom cenil svoja prijateljstva s soigralci in trenerji. Ljudje, kot so Victor Oladipo, Russell Westbrook, DeMarcus Cousins, Kevin Durant, Kyrie Irving, Chris Paul, Stephen Curry, Dwyane Wade ter LeBron James, so name zelo vplivali tekom mojega igranja na najvišjem nivoju. Oni so me navdihnili, da sem močneje treniral."

Darren Collison | Avtor: Epa Epa

Collison je sicer svojo kariero začel pri New Orleans Hornets, ki so ga leta 2009 izbrali kot 21. na naboru, od koder se je po vsega eni sezoni preselil k Indiana Pacers, za katere je igral tudi zadnji dve leti. Vmes je nosil še dres ekip Dallas Mavericks, Los Angeles Clippers ter Sacramento Kings.

Tekom svoje profesionalne kariere je povprečno beležil 12,5 točk, 2,7 skoka ter 5 asistenc na tekmo. V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je odigral 708 tekem, še posebej pa si bo zapomnil sezono 2017/18, ko se lahko pohvali da je bil s 46,8% metom za tri točke najnatančnejši strelec lige.

Komentarjev 3
  • Avatar Milan48
    Milan48 14:00 20.julij 2019.

    Vsi verniki imajo, vsaj deloma, oprane možgane. Ne glede na vero.

  • sam50 11:19 20.julij 2019.

    Še eden z opranimi možgani-bo pa vsaj njegova nova družba poskrbela za njegov denar...

Sorodne novice