Šport > Košarka
225 ogledov

NBA zvezdnik se grozljivo poškodoval, a se junaško vrnil ter potopil nasprotnika

Joel Embiid Reševalni pas/Twitter
Joel Embiid je kljub izpahnjenemu prstu dosegel kar 18 točk.

Center NBA ekipe Philadelphia 76ers Joel Embiid je tekom prve četrtine tekme proti Oklahoma City Thunder poizkusil blokirati nasprotnikov met, pri tem pa je bil žrtev poškodbe, ki je zgrozila vse na igrišču. Toda 25-letnik je kljub izpahnjenemu prstu odigral celotno srečanje.

"Praktično sem igral z eno roko. Bilo je zelo grdo, toda bili smo sredi slabe serije, ponovno smo izgubljali, pa sem želel narediti vse, da končno spet zmagamo. Vesel sem, da mi je uspelo," je dogodek pokomentiral Embiid, ki je ob zmagi s 120:113 na igrišču preživel kar tri četrtine z izpahnjenim prstom.

Vse skupaj je izgledalo grozljivo, toda Embiid se je bil pripravljen raztrgati za ekipo, kar v današnjem svetu velikih egov le še redkokdaj vidimo na igrišču.

Do poškodbe je prišlo, ko je poizkusil blokirati poizkus meta. Embiid se je nato kar naenkrat prijel za roko, o resnosti poškodbe pa je vse povedal izraz lica gledalcev v prvih vrstah. Igra je bila za nekaj časa prekinjena, Embiid pa je v bolečinah odšel na klop. Dave Loughran je vse skupaj pospremil z besedami: "Ta prst zagotovo ne bi smel tako izgledati."

"Skoraj sem bruhal, ko sem videl, kako izgleda. Toda vesel sem, da se je nato še vrnil na igrišče. Potrebovali smo ga. On je velik in pomemben del ekipe. Vesel sem, da ga nismo izgubili," je incident pokomentiral Embiidov zvezdniški soigralec Ben Simmons.

Zdravniško osebje je nato hitro povilo centrov prst, Embiid pa se je le nekaj trenutkov kasneje vrnil v igro ter pomagal soigralcem do pomembne zmage. Tekmo je končal s številkami blizu trojnega dvojčka - 18 točkami, 9 skoki in 8 asistencami.

Rentgenska slika po koncu tekme pa je pokazala, da prst na srečo ni zlomljen.

NBA pretep Video Šport Kaos v NBA: epski pretep dveh izmed največjih NBA zvezd Brooklyn Nets : Philadelphia 76ers Video Šport Končnica kot v starih časih: Množičen pretep v NBA
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.