Šport > Košarka
16 ogledov

"Ne smemo bežati od vloge favoritov"

Kokoškov Gruzija Slovenija EuroBasket Celje Zlatorog EPA
Slovenski košarkarji se bodo v kvalifikacijah za EuroBasket 2017 pomerili Ukrajino, Bolgarijo in Kosovom. "

"V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo ni lahkih tekem, saj je pritisk zmage prisoten na vsaki, a slovenska reprezentanca mora biti na to pripravljena in ne sme bežati od vloge favorita v skupini," je po opravljenem žrebu dejal srbski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je pred dnevi prevzel vodenje slovenske reprezentance.

"Še največ vem o Ukrajini, ki je že dolgo na mednarodni sceni, glede Bolgarije in Kosova pa je trenutno težko karkoli napovedovati, saj ne vem v kakšnih postavah se bosta udeležila kvalifikacij. Gostovanja bodo naporna, nacionalni ponos naših tekmecev pa bo, tudi zaradi politične situacije v njihovih državah, izjemno velik, a nič ne de, naša filozofija in psihološka priprava morata biti usmerjeni le na nas same. Izbrati moramo kar se da najboljšo ekipo, pri čemer upam, da bodo igralci zdravi in visoko motivirani, saj moramo na vsaki tekmi iti na zmago," je še menil drugi tujec na klopi slovenske izbrane vrste, ki je kot glavni cilj izpostavil vrnitev Gorana Dragića v reprezentanco in vključitev Luke Dončića.

"Mislim, da smo dobili solidno skupino, za katero je težko reči ali bi lahko bila boljša ali slabša. Ukrajina je, po mojem mnenju, glavni tekmec za osvojitev prvega mesta, bosta pa tudi Bolgarija in Kosovo nevarna, saj jih ne poznamo dobro. Tekem je malo, zato bo vsaka pomembna, še posebej tiste v gosteh. Zdaj nas čaka organizacija priprav, ki je stekla že v Münchnu, kjer smo se že dogovorili za nekaj pripravljalnih tekem, o katerih bomo javnost obvestili, ko bo vse skupaj tudi uradno," pa je ples kroglic pospremil športni direktor reprezentance Matjaž Smodiš.

Slovenija se doslej s Kosovom še ni pomerila, proti Bolgariji ima razmerje zmag in porazov 4:1, proti Ukrajini pa 7:2. Proti slednji je najprej dvakrat klonila, nazadnje leta 1997, nato pa nanizala sedem zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.