Šport > Košarka
642 ogledov

Nekdanji MVP v zadnji sekundi zadal nov udarec Kokoškovu

igor kokoškov Reševalni pas/Twitter
Moštvo nekdanjega selektorja slovenske reprezentance je doživelo nov poraz in ostaja trdo zasidrano na zadnjem mestu zahodne konference.

Minnesota Timberwolves so v severnoameriški košarkarski ligi NBA s trojko ob zvoku sirene letos prerojenega Derricka Rosa prišli do zmage s 116:114 proti gostujočim Phoenix Suns, ki jih vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

luka dončić "O tem ne dvomim" Šport Legendarni Hrvat podal svoje mnenje o Dončiću

Organizator igre Minnesote je s košem v zadnji sekundi zaključil izvrsten drugi polčas, v katerem je dosegel 29 od skupno 31 točk na tekmi. Najskromnejši ekipi zahodne konference z 11 zmagami je tako zadal še 37 poraz v letošnji sezoni. Minnesota je ob 24 porazih pri 22 zmagah.

Pred tem je Rose zgrešil en prosti met pol minute pred koncem, toda nazadnje je le imel zadnjo besedo in je odličen drugi polčas kronal še z zmagovitim košem. "Vem, da sem velikokrat zgrešil preveč metov. Hvala soigralcem, ki so me spodbujali in mi dali potrebno samozavest, prepustili so mi žogo in verjeli vame," je Rose opisal pot do lepega dosežka.

Derrick Rose je nekdanji najkoristnejši igralec lige NBA (2011).

Minneosta zaostaja tri tekme za osmim mestom, ki vodi v končnico v izjemno izenačenem zahodu, in je tekmo in pol pred Dallas Mavericks slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića, ki je v pretekli noči počival. Naslednjič bo igral danes zvečer, ko se bo ob 20. uri v gosteh pomeril z Milwaukee Bucks grškega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa.

Luka Dončić Kdo je številka ena? Šport Spopad evropskih velikanov, ki kraljujeta v ZDA

V noči s samo tremi tekmami so do zmag prišli še Los Angeles Clippers, v gosteh so bili s 103:95 boljši od San Antonio Spurs, in Indiana Pacers, ki so doma nadigrali Charlotte Hornets s 120:95.

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 120:95
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 116:114
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 95:103

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice