Šport > Košarka
1430 ogledov

Nekdanji NBA košarkar tik pred podpisom za Olimpijo

Mangok Mathiang Reševalni pas/Twitter
Za nekdanjega NBA košarkarja naj bi bilo zainteresiranih več velikih evropskih ekip, a je avstralski reprezentant najbližji podpisu za Cedevito Olimpijo.

Kljub temu da je za avstralskea centra južnosudanskih korenin Mangoka Mathianga v zadnjem času zanimanje izrazilo veliko število priznanih evropskih ekip, košarkarski spletni portal Sportando navaja, da je zelo blizu podpisa za slovenskega velikana, Cedevito Olimpijo.

Za Mathianga naj bi se med drugim zanimala tudi takšna kluba, kot sta atenski Panathinaikos ter beograjski Partizan, toda po poročanju urednika Sportanda Emiliana Carchie naj bi bila Mathiang in Olimpija že zelo blizu podpisa, potrebno naj bi bilo dogovoriti le še zadnje podrobnosti.

27-letni košarkar je svoj čas celo nastopal v ligi NBA, kjer je v sezoni 2017/18 zbral vsega štiri nastope za ekipo Charlotte Hornets. Na teh tekmah je povprečno dosegal 2 točki in 2,5 skoka na tekmo.

Zadnji dve leti je nato nastopal v Evropi, kjer je predlani s Cremono osvojil Italijanski pokal, lani pa je branil barve turškega Bahçeşehirja. Od leta 2019, ko je debitiral na tekmi kvalifikacij za Svetovno prvenstvo, igra za reprezentanco Avstralije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice