Šport > Košarka
7940 ogledov

Nekdanji NBA zvezdnik zbolel za korono, bori se za življenje

nba logo zaščitni znak parket Epa
Diha lahko le s pomočjo respiratorja ...

Nekdanji center NBA ekipe Minnesota Timberwolves, 34-letni Črnogorec Nikola Peković, se nahaja v težkem stanju. Po okužbi s koronavirusom ter težkim vnetjem obeh pljučnih kril se nahaja v podgoriški bolnišnici, kjer je priključen na respirator.

Ne spada med rizične skupine

Pred parimi dnevi je bil z blagimi simptomi koronavirusa sprejet v podgoriško bolnišnico, zdaj pa naj bi se stanje tako poslabšalo, da naj bi se po poročanju srbskega Telegrafa 34-letni Nikola Peković celo boril za življenje, saj naj bi dihal lahko le spomočjo respiratorja.

Nekdanji izjemni košarkar, ki si je lepo kariero zgradil tudi v ligi NBA, ter predsednik košarkarskega kluba Partizan sicer ne spada med rizične skupine, a naj bi se njegovo stanje vseeno hudo zakompliciralo, saj sta se mu hudo vneli obe pljučni krili.

Na navedbe srbskega Telegrafa se je kasneje obregnila Pekovićeva družina, ki trdi, da stanje vendarle ni tako hudo, kot navaja medij, ter da naj bi njegovo stanje vendarle bilo stabilno. Vsekakor pa črnogorski orjak preživlja zelo težke trenutke, sporočila podpore pa dežujejo z vseh smeri.

Izjemni Črnogorec je sicer v zadnjem času opravljal vlogo menedžerja črnogorske košarkarske reprezentance, izmed administrativnih funkcij pa je v preteklosti dve leti opravljal tudi vlogo predsednika KK Partizan, katerega je dokončno zapustil leta 2017.

V omenjem klubu si je tudi ustvaril svoje košarkarsko ime, ko je naravnost blestel tri sezone, preden ga je kupil grški velikan Panathinaikos, s katerim je leta 2009 tudi osvojil Evroligo.

Nikola Peković | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2008 se je prijavil na NBA Draft, kjer se je sprva pričakovalo, da bo morda izbran celo med prvimi desetimi, a se je zakompliciralo, ker je imel veljavno pogodbo s Panathinaikosom, ki ga ni želel pustiti v Ameriko. Na koncu je zdrsnil na 31. mesto, ko ga je končno izbrala Minnesota Timberwolves.

Naslednji dve leti je še igral v Grčiji, preden se je leta 2010 končno odpravil v najmočnejšo ligo na svetu. V času lockdowna se je vrnil v Partizan, po koncu "stavke" pa se je v Ameriko vrnil kot prerojen, saj je čvrsto zavzel mesto prvega centra v ekipi, obenem pa je končal na tretjem mestu v glasovanju za igralca, ki je v minuli sezoni najbolj napredoval. Prehitela sta ga le Ryan Anderson ter Ersan Ilyasova.

Nikola Peković | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2014 je celo uspel podpisati sanjsko 60 milijonov vredno pogodbo, a so nato stvari krenile strmo navzdol. Začele so ga pestiti številne poškodbe gležnja ter ahilove tetive, tako da je po treh sezonah iz more leta 2017 končal športno kariero.

V najmočnejši ligi na svetu je v šestih letih odigral 297 tekem, tekom katerih je povprečno beležil 12,6 točk ter 6,7 skokov na tekmo.

Komentarjev 1
  • yatibo6112 03:54 11.oktober 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. ....... www.maxincome.monster