Šport > Košarka
242 ogledov

Znani vsi udeleženci EuroBasketa

Črna gora Nemčija Reševalni pas/Twitter
Zaključene so kvalifikacije za košarkarsko evropsko prvenstvo.

Košarkarska reprezentanca Ukrajine si je v Kijevu z visoko zmago (97:63) nad Madžari na koncu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 priigrala prvo mesto v skupini F. Drugo mesto je osvojila Slovenija, tretja je Madžarska, vse tri reprezentance pa so si priigrale nastop na EuroBasketu prihodnje leto.

košarska reprezentanca Kvalifikacije EP Šport Za konec poraz

Reprezentance Ukrajine, Slovenije in Madžarske so po šestih odigranih tekmah zabeležile po štiri zmage in dva poraza. Tudi v medsebojnih obračunih so bile izenačene, saj so po dvakrat zmagale in izgubile.

Tako je o končnem vrstnem redu odločala razlika med danimi in prejetimi točkami v medsebojnih tekmah teh treh reprezentanc. V tem je imela Ukrajina končni seštevek +26 točk (300:274), Slovenija +16 točk (308:292) in Madžarska -42 točk (274:316). Na četrtem mestu v skupini je brez zmage končala Avstrija.

Žreb skupin bo predvidoma 30. marca.

Na EP bo nastopilo 24 najboljših evropskih reprezentanc, in sicer septembra 2022 v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem.

Brez nastopa na zaključnem turnirju so ob Avstriji v drugem delu kvalifikacij ostale še Romunija, Severna Makedonija, Danska, Švedska, Švica, Črna gora in Latvija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice