Šport > Košarka
13 ogledov

Nesterović: "Lahko smo optimistični"

Rašo Nesterović, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Radoslav Nesterović je na evropskem prvenstvu v Litvi v vlogi ambasadorja za EP 2013, ki ga bo gostila Slovenija. Da je Rašo še vedno veliko ime evropske košarke in magnet za medije, se je pokazalo tudi ob predstavitvi naslednjega prvenstva, ki je bilo namenjeno predvsem tujim novinarjem. Slovenija ob 17. uri igra z Makedonci.

"Slovenija res ni velika po velikosti države, v svetu košarke pa pomeni ogromno. Med drugim je že dala tudi osem igralcev, ki so nastopili tudi v ligi NBA. To je velik uspeh za tako majhen narod. Košarka je tudi edini šport v katerem so Slovenci nastopili na zadnjih desetih prvenstvih, prisotni smo vse od osamosvojitve. Že zaradi tega gre za najuspešnejši ekipni šport v Sloveniji,"  je ob predstavitvi EP 2013 tujim medijem pojasnil Rašo Nesterović in dodal: "Vsi se že zdaj veselimo, da vas bomo lahko gostili, priprave na prvenstvo pa so se že začele. Naredili bomo vse, da boste lahko na pravi način uživali v Sloveniji."

Nekdanji prvak lige NBA z ekipo San Antonio Spurs si želi, da bi pri pripravi največjega športnega dogodka, ki ga je kdajkoli gostila samostojna Slovenija, sodelovali tudi nekdanji košarkarji: "V ta projekt se mora vključiti bivše igralce, ki so igrali v NBA ali imeli pomembno vlogo v Evropi. Skupaj moramo promovirati državo na najboljši možen način."

Seveda se Nesterović ni mogel izogniti tudi vprašanjem o trenutni slovenski izbrani vrsti."V bistvu nam prav slaba igra lahko vliva optimizem, saj še nismo pokazali vsega, kar znamo. Manjka nam konstantnost. Težko je sprejeti filozofijo novega trenerja. Španci so denimo skupaj že od kadetov in se dobro poznajo, zato bi tudi ob menjavi trenerja funkcionirali dobro. Ne smemo obupati po tekmi z Grčijo. Imamo nekaj mladih igralcev, ki so prvič na prvenstvu. Imamo še dve tekmi, nato pa se bomo skušali prek četrtfinala in morda še polfinala prebiti celo v finale" je dejal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste in dodal: "Maljković je imel vedno čvrsto obrambo, a obenem tudi dober napad. Moramo samo še počakati, da bo steklo. S tem kadrom, ki ga imamo, smo lahko optimistični."

Z morebitnim tekmecem v četrtfinalu se Rašo še ne obremenjuje: "V drugi skupini se nič ne ve. Ne veš, s kom boš igral. Fantje se bodo proti Makedoniji zbrali in pokazali boljši rezultat. Francozi in Rusi so morda pokazali največ na tem prvenstvu, ostali pa imajo tudi nihanja.  Težko si je kar izbirati nasprotnika, ker nikdar ne veš, kaj te čaka. Ne smemo predaleč razmišljati. Naša naloga je, da damo na vsaki tekmi svoj maksimum."

Komentarjev 3
  • KOŠARKAmanija 17:41 10.september 2011.

    Gremo Slovenija!!! Navijaj z nami: www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni nov LED TV Gorenje ter mobilnika Nokia/Samsung!

  • 1111 16:52 10.september 2011.

    ...da ne bo pomote, enako želim tudi jaz!!!

  • 1111 16:52 10.september 2011.

    Rašo, temu se reče OPTIMIST!! :))))